Haberler

Kırgızistan'da İslam Akademisi'nin temel atma töreni düzenlendi

Güncelleme:

Kırgızistan'ın Tokmok şehrinde kurulması planlanan İslam Akademisi'nin temel atma töreni düzenlendi.

Kırgızistan'ın Tokmok şehrinde kurulması planlanan İslam Akademisi'nin temel atma töreni düzenlendi.

Kırgızistan'da yüksek lisans ve doktora programları aracılığıyla dini araştırmalar ve dini konularda ileri çalışmaların dahil edilmesiyle İslam Akademisi inşa edilecek. Çüy bölgesine bağlı Tokmok şehrinde kurulması planlanan Akademinin temel atma töreni düzenlendi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Zayed bin Sultan Al Nahyan ve İnsani Yardım Vakfı Genel Müdürü Hamad Salem Cardous Al Ameri ile görüştü.

Görüşmede, Vakfın Kırgızistan'daki faaliyetlerinin yanı sıra eğitim sektörü dahil olmak üzere ortak işbirliği konuları değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Caparov, Vakfın ülkedeki sosyal ve altyapı projelerinin uygulanmasına yönelik faaliyetlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Caparov, son zamanlarda İslam'ın parlak fikirlerinin arkasına saklanan çeşitli hareketlerin günümüzde dünyanın birçok ülkesi için tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, akademik düzeyde dini eğitim ve öğretimin kalitesinin iyileştirilmesi bu tehdidin önlenmesine yardımcı olacağını ifade etti. Ayrıca dini eğitimin Kırgızistan için de güncel konu olduğuna dikkat çeken Caparov, bunun çözümünün karmaşık önlemler almayı gerektireceğini açıkladı.

Al Ameri ise görüşmede, İslam Akademisi hakkında bilgi vererek, akademi için Tokmok şehrinde 2 hektarlık bir arsa tahsis edildiğini belirtti.

Kırgızistan Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Almazbek Beyşenaliyev'in de Al Nahyan ve Genel Müdürü Al Ameri ile bir araya geldiği, görüşmede Kırgızistan ile BAE'nin eğitim ve bilim alanında işbirliği konusunda anlaştığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Eğitim Bakanı Beyşenaliyev, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Ulukbek Karmışakov, Kırgızistan'ın Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdulatif Cumabayev ve Al Ameri'nin başkanlığındaki heyetin temel atma törenine katıldığı bildirildi.

İslam Akademisi, yüksek lisans ve doktora programlarında 150, eğitim ve ileri eğitim kurslarında ise 50 kadar öğrenci olmak üzere 200 öğrenciyi eğitim verecek.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title