Haberler

Keipa Toplantısı Ordu'da Başladı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) 44. Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı İhsan Şener’in ev sahipliğinde Ordu’da başladı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) 44. Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı İhsan Şener'in ev sahipliğinde Ordu'da başladı.

KEİPA üyesi devletlerin delegasyonlarının katılımıyla gerçekleşen 44. Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı Anemon Otel'de başladı. Toplantıya KEİPA delegasyonları ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da katıldı. Toplantının ana gündem maddesi KEİ bölgesinde yapılan ve yapılması planlanan spor organizasyonları oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, konuşmasına İstanbul'da savcının şehit olmasıyla sonuçlanan olayı kınayarak başladı. Yaşanan olayı lanetlediğini vurgulayan Şener, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmamasını istedi. Toplantı çerçevesinde spor konusuna eğilim göstereceklerini ifade eden Şener, "Sporun hayatımızdaki öneminin artması tabi ki güzel ve olumlu bir gelişmedir. Çünkü spor kişisel bir kazanç sağlamanın yanında kalkınma, istihdam ve sosyal uyumun sağlanması noktasında topluma da fayda ve kazanç sağlamaktadır" dedi.

"UMARIM KEİPA ÜLKERİNDE SPOR ORGANİZASYONLARININ SAYISI ARTAR"

KEİPA üyesi ülkelerin gençliği ve sporcuları arasında arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendirdiğini belirten Şener, "Ulusal federasyonlar arasında sportif işbirliği yapmak amacıyla 2-8 Temmuz 2007'de Trabzon'da Karadeniz Oyunları düzenlendi. Oyunlara 9 branşta 12 ülke katılmıştı. Umarım KEİPA ülkelerinde bu tür organizasyonların sayısı artar, gençlik ve spor alanında arzu edilen hedeflere ulaşırız. Uluslararası spor organizasyonlarının KEİPA ülkelerinde yapılmış olması bölgenin gelişmesi açısından sevindirici gelişmelerdir. Bugün müzakere edilecek konu hakkında umarım her ülke tecrübesini aktaracak ve diğer ülkeler de istifade edecektir" diye konuştu.

Toplantıda söz alan KEİPA Genel Sekreteri, Azerbaycan Heyeti Başkanı Asef Haciyev, Türkiye'de iki gündür süren terör olaylarının herkesi üzdüğünü söyledi. Türk halkına başsağlığı dileyen Haciyev, KEİPA olarak teröre karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Ordu'da olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Haciyev, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın ilk kısmı açılış konuşmaları ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsan Şener Karadeniz Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
title