Haberler

'Kefenli Dede' Hanifi Doğan: Yeşil Sermaye Soygununun Boyutu 30 Milyar Euro

YURT içi ve dışında kefen giyip, yaptığı eylemlerle karşılaştığı sıkıntıları duyurmaya çalışan 70 yaşındaki Hanifi Doğan, Avrupa'da 1995 yılında 'Anadolu Aslanları' olarak ortaya çıkan 'Yeşil Sermaye' dolandırıcılarının yaklaşık Avrupa'daki yaklaşık 500 bin Türk'ten camilerde topladığı paranın 30 milyar euro olduğunu iddia etti.

YURT içi ve dışında kefen giyip, yaptığı eylemlerle karşılaştığı sıkıntıları duyurmaya çalışan 70 yaşındaki Hanifi Doğan, Avrupa'da 1995 yılında 'Anadolu Aslanları' olarak ortaya çıkan 'Yeşil Sermaye' dolandırıcılarının yaklaşık Avrupa'daki yaklaşık 500 bin Türk'ten camilerde topladığı paranın 30 milyar euro olduğunu iddia etti. Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nden işçi olarak gittiği Almanya'da 43 yıl çalıştığını belirten 70 yaşındaki Hanifi Doğan, 1980'den 2000 yılına kadar başta Almanya, Fransa, Belçika olmak üzere Türkler'in yoğun olduğu ülkelerde Türk işçilerden 'Yeşil Sermaye' ve 'Anadolu Aslanları' olarak karşılarına çıkıldığını, ev ve camilerde toplantılar yapıldığını söyledi. Doğan, toplantıları düzenleyenlerin 'faiz haram' dediğini, kuracakları fabrikalardan elde edilecek gelirle 'kardan pay' dağıtılacağının söylendiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Çocuklarımın o zamanki birikimi ile 1 milyon mark, şimdiki para ile 500 bin euro'yu saflıkla inanarak ve güvenerek bu insanlara teslim ettim. Bazı tanıdıklarım Alman bankalarından yıllık yüzde 8 faizle çektikleri kredi paralarını verdi. Bunlar yılda yüzde 20 net helal kazanç vaadi vererek 'Mason değiliz. Sizlerle beraber secdeye varıyoruz. Söz ve özümüz senettir. Bize güveniniz. En ufak şüphe kabul etmiyoruz. Siz bize, biz de size sahip çıkarak memleketimizin ilerlemesini ve kalkınmasını her beraber sağlayacağız' denilerek saf Anadolu insanlarından paralarını toplamayı başardılar." Hanifi Doğan 2005 yılında dolandırıldıklarının anlaşıldığını, AK Parti Hükümeti'nin 10 milletvekilini araştırma yaptırmak üzere yurt dışına gönderdiğini, hazırlanan 'nitelikli dolandırılma' raporlarının 11 Nisan 2006 tarihinde TBMM gündeminde okunduğunu ancak araştırılmasının kabul görmediğini söyledi. Hakkında dava açtıkları kişiler tarafından tehdit edildiğini, azarlandığını ve aşağılandığını ileri süren Hanifi Doğan, "Alnımın teri ile helal kazancımın peşine düştüm. Bizlerden bin bir vaatlerle paralarımızı almayı başaran insanlara ulaştığımda 'Sen kimi kime şikayet ediyorsun. Sizler bu meseleyi unutun ve üzerine de bir bardak su için' diye uyarı ve tehditlerde bulundular." Umudu kalmadığı için yurt içi ve dışında kefen giyerek tek başına eylemler yapması nedeniyle 'Kefenli Dede' olarak anıldığını belirten Hanifi Doğan, TBMM'ne girişinin yasaklandığını, eylem yaparken yakalandığında 48 saat gözlem altında tutulup, savcılık tarafından 180 TL para cezası ile serbest bırakıldığını söyledi. Doğan, "Belki 10 kez yasakalandım, yaklaşık 5 bin TL para cezası ödedim. İçeride kaldığım günleri hatırlamıyorum" diye konuştu.

FETÖ terör örgütü için araştırma komisyonu kurulduğunu belirten Hanifi Doğan, Başbakan Binali Yıldırım'dan 'Yeşil Sermaye dolandırıcıları' için de komisyon oluşturulmasını paralarının dolandıcılardan alınarak suçluların cezalandırılmasını istediklerini ekledi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdağmadeni Almanya Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title