Haberler

Keçiören Esnafı 'Ahilik Kültürü Haftası'nda Unutulmadı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her yıl 8-12 Ekim arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla esnaf ziyaretinde bulunarak karanfil dağıttı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her yıl 8-12 Ekim arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla esnaf ziyaretinde bulunarak karanfil dağıttı. Ziyaret sırasında esnafların sıkıntılarını da dinleyen Ak, sosyal dayanışma kültürünün yaşatılması için birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yaptı.

Her yıl 8-12 Ekim arasında toplumun önemli bir kesimini oluşturan esnafları birbirine yakınlaştırıp aralarında dayanışma sağlamak için kutlanan Ahilik Kültürü Haftası'nda esnaflara karanfil dağıtan Başkan Ak, Türk toplumunda birlik ve dayanışma anlayışını yaşatan en önemli unsurun müşterek değerlerin korunması olduğunu söyledi. Keçiören'de tesis edilen kardeşlik ve güven ortamının ahilik kültürüyle yakından ilişkisi olduğuna da değinen Ak, Keçiören'de son 10 yılda ortaya konan yerel yönetim iradesinin sosyal belediyecilik anlayışının getirdiği sosyal dayanışma ruhuyla hayata geçirildiğini ifade etti.

"Ahlak anlayışımızla Anadolu'nun sahibiyiz"

Ahilik kültürünün sivil toplum anlayışının en eski versiyonu olduğunu söyleyen Ak, toplum yararına hizmet eden ahilerin iş ve meslek ahlakına da değinerek, "Yaklaşık bin senedir Anadolu topraklarına hakim olan Türk toplumunda ahlaklı olmak büyük bir öneme sahiptir. İş ve meslek yaşamında da bu ahlakın korunması için Ahilik teşkilatı oluşturulmuştur. Ahilik anlayışında, kendinden önce başkalarını düşünmek, hak ettiğinden fazlasını istememek, yeteneğine göre meslek seçmek, ticarete hile karıştırmamak gibi tevazu içeren düşünceler hakimdir. Biz de bu geleneği yaşatmak için esnaflarımızın Ahilik Kültürü Haftasını kutlayarak bol ve hayırlı kazanç diledik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahilik Kültürü Haftası Keçiören Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title