Haberler

Kazan Halk Pazarı Dualarla Açılıyor

Tezgahlarını düzenleyen pazar esnafı- Pazar duası yapılması.- Pazar esnafının dua etmesi- Kaymakam ve belediye başkanının vatandaşla sohbet etmesi- İşçi lokalini ziyaret ve çorba ikramı- Köylü pazarından detay görüntüler- Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk- Kazan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Günhız- Esnaflar ANKARA - - Ahilik kültüründen gelen pazar duası geleneği Kazan'da hala yaşatılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Tezgahlarını düzenleyen pazar esnafı- Pazar duası yapılması.- Pazar esnafının dua etmesi- Kaymakam ve belediye başkanının vatandaşla sohbet etmesi- İşçi lokalini ziyaret ve çorba ikramı- Köylü pazarından detay görüntüler- Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk- Kazan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Günhız- Esnaflar ANKARA - - Ahilik kültüründen gelen pazar duası geleneği Kazan'da hala yaşatılıyor. Her hafta Salı günü kurulan halk pazarı dualarla açılıyor. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve Ahi kültüründen gelen Esnaf Duası Kazan'da hala yaşatılmaya devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Kazan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title