Haberler

Kazada Yaralanan Kadın İşçilerin Yolda Can Pazarı

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, kadın işçileri taşıyan ve ters şeride giren midibüste yaralanan 13'ü kadın işçi olmak üzere 14 kişinin tedavileri hastanelerde devam ediyor.

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, kadın işçileri taşıyan ve ters şeride giren midibüste yaralanan 13'ü kadın işçi olmak üzere 14 kişinin tedavileri hastanelerde devam ediyor. Kazanın ardından yaralı kadınları, "Ablam bir şeye ihtiyacın var mı" diyerek sakinleştirmeye çalışan hafif yaralı sürücü Cevat Özdil gözaltına alındı.

Bursa- İnegöl Karayolunun Yenişehir Havaalanı Kavşağı'nda dün saat 19.30'da meydana gelen trafik kazasında, Yenişehir'de tarım işçisi olarak çalışan kadınları İnegöl'e getiren 45 yaşındaki Cevat Özdil'in kullandığı 54 TS 091 plakalı midibüs, yolun karşı tarafında bekleyen diğer kadın işçileri almak için Yenişehir Havaalanı Kavşağı'nda ters şeride girince faciaya neden oluyordu. Özdil'in kullandığı midibüs, karşı yönden gelen 40 yaşındaki Mustafa Özcan yönetimindeki 16 UY 256 plakalı TIR ile çarpıştı. Sürücülerin hafif sıyrıklarla atlattığı kazada midibüste bulunan kadın işçilerden Nazen Özbek, Esmeray Gültekin, Filiz Acar, Gülşen Akıncı, Ayşe Koç, Nezaket Arat, Hasene Türk, Emine Özkan, İlknur Pehlivan, Reyhan Atmaca, Saime Yaşar, Münire Akıncı, Halime Türkkan yaralandı.

Can pazarının yaşandığı kazada yaralı kadınlar, diğer kadınların yardımlarıyla araçtan çıkartılıp karayoluna yatırıldı. Trafik akışının durduğu olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra Bursa, İnegöl ve Yenişehir'de hastanelere kaldırıldı. Sıkıştığı araçtan güçlükle çıkartılan Halime Türkan ise çağrılan ambulans helikopter ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Halime Türkkan, özel hastanede tedavi altına alınan Esmeray Gültekin ve Çekirge Devlet Hastanesi'nde yatan Hasane Türk'ün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Diğer yaralıların ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

KAZA YAPAN SÜRÜCÜ YARALILARI BÖYLE SAKİNLEŞTİRMEK İSTEDİ

Bu arada, kazadan ufak sıyrıklarla kurtulan Cevat Özdil ise olayın şoku ile yaralanan kadın tarım işçilerini sakinleştirmeye çalıştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan sürücü Özdil, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Başını cama vurduğu için müşahade altında tutulan Özdil, taburcu olduktan sonra ifadesi alınıp, adliyeye çıkartılacak.

NB-HÜ (FK/AAA) - Bursa / Yenişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Havaalanı Esmeray İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title