Haberler

Kayserispor Teknik Direktörü: "Düşmemiz Ekstra Güç Sağladı"

Kayserispor teknik direktörü Cüneyt Dumlupınar, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada, "PTT 1'inci Ligi'nde küme düşmemiz, bize ekstra güç sağladı.

Kayserispor teknik direktörü Cüneyt Dumlupınar, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada, "PTT 1'inci Ligi'nde küme düşmemiz, bize ekstra güç sağladı. Geçen seneyi kaybederken bu seneyi kazanıp Süper Lig'e çıktık" dedi.

ÇAPRAZ BAĞLARI KOPUNCA FUTBOLU BIRAKTI

Türkiye liglerinde takımını 34 yaşında şampiyon yapan Cüneyt Dumlupınar, antrenörlük yaşamına 12 yıl önce başladı. Cüneyt Dumlupınar, önce Celal Bayar Üniversitesi Manisa Spor Akademisi futbol antrenörlüğü bölümünü bitirdi, daha sonra hareketli antrenman, antrenman bilgisi ve fizyoloji dallarında master yaptı. Solaçık ve santrfor oynayan Cüneyt Dumlupınar, genç milli takımda Emre Belözoğlu ile genç milli takımda top koşturdu. Cüneyt Dumlupınar, sol çapraz bağları koptuktan sonra da Karşıyaka'da Rıdvan Dilmen'in ekibinde çalıştırıcılığa başladı. Sırasıyla Hüseyin Hamamcı, Feyyaz Uçar, Erdoğan Arıca, "Dobi Hasan" lakabıyla tanınan Hasan Şengün, Tolunay Kafkas, Yücel İldiz, Robert Prosinecki ve son olarak Mutlu Topçu ile çalıştı.

"İŞİN İÇİNDEN GELDİM"

"İşin içinden geldim" diyerek sözlerine başlayan Cüneyt Dumlupınar, PTT 1'inci Ligi'nde şampiyon olmalarında ısınma sırasında oyuncularıyla kurduğu diyaloğ, pozitif enerji ve kasların doğru çalışmasının kendilerine önemli bir avantaj sağladığını vurgularken şöyle konuştu:

"Tüm camia ve taraftar olarak düştüğümüz yerden kalkacağımıza emindik. Buna sonuna kadar inanıyorduk. Geçen sene 3 Mayıs günü Eskişehirspor maçını kazanmamıza rağmen, PTT 1'inci Ligi'ne düşmüştük. Bundan bir sene bir gün sonra yani 3 Mayıs'ta tekrar hak ettiğimiz Süper Lig'e çıktık. Çok emek verdik. Küme düştük ama ben kazanç olarak bakıyorum. Bizim birlikteliğimizde, beraberliğimizde küme düşmeden çıkardığımız ders, ekstra güç sağladı. Herkes birbirini anlıyordu. Ben oyuncularıma baktığımda veya oyuncular bana baktığında, inanılmaz bir iletişim vardı. Geçen seneyi kaybederken, bu seneyi kazandık. Bu mutlu günleri yaşadığımız için çok mutluyuz. Kayserispor'da bana bu fırsat verildi. 2007-2010 senelerinde zaten bu camianın içindeydim. Türkiye Kupası'nı kaldırma şerefine nail oldum. Hep ifade edeceğim ve yılmayacağım. Sonuçta vefa çok önemli. Genel Menajer Süleyman Hurma, bana bu güveni verdi. Ben de Kayserispor Kulübüne karşı mahçup olmadığım için çok mutluyum. Türkiye'nin şampiyonluk yaşayan en genç teknik adamı olarak, Türk futboluna geçmişim. Benim içim bu gurur verici bir durum."

"KULÜPLERDE ÖNCE İSTİKRAR OLMALI"

Kulüplerde başarının teknik kadronun uzun süreli görev almasından geçtiğini söyleyen Cüneyt Dumlupınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstikrar tabi ki kulüplerde çok önemli. Onun dışında sonuçta bütün kulüplerin stratejileri, planları, programları var. Bütün kulüpler başarıya endeksli. Taraftarlar her gün kazanmak istiyor. Tabi ki biz de her gün kazanmak istiyoruz ama şartlar ve birçok faktör var futbolun içinde. Bazen her şey istenildiği gibi olmuyor ama istikrar önemli diye düşünüyorum. Sonuçta kulüpte baş sorumlu teknik adamlar. Başarı yoksa, doğal olarak herkesin beklentileri var. Kulüpler, başarı veya başarısızlığa göre değil de, o inanca, yeterliliğe, sabıra sahipse, işler iyi gidiyor" - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Kayserispor Dumlupınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title