Haberler

Kayıp Kucak Filmi

Kayıp Kucak filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kayıp Kucak filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

23. Uluslararası İstanbul film Festivali’nin en beğeni toplamış filmlerinden biri olan Kayıp Kucak, 54. Berlin film Festivali’nde En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülünün yanı sıra En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de hanesine eklemiş, zengin işlenmiş karakterleri ve hümanist tavrıyla izleyici ile güçlü bir bağ kurmayı başaran, son yılların en sıcak filmlerinden biri.

Arjantin’in renkli şehirlerinden Buenos Aires’te, bir alışveriş merkezini kendilerine mesken edinmiş, birbirinden renkli karakterlerden oluşan bir göçmen topluluğu üzerine odaklanan Kayıp Kucak, kimlik arayışı üzerine yoğunlaşan, karakterlerini Yahudilerin ve göçmenlerin oluşturduğu keyifli bir hiciv. Yirmibeş yıl önce İsrail’de savaşmak için evi terk eden babası ile kucaklaşmaya hasret bir gencin, köklerini ve kendi kimliğini sorgulaması çerçevesinde gelişiyor film. Burası Ariel’in dünyasıdır: Şehrin merkezinde küçük, eski püskü bir alışveriş merkezi. Burada İtalyan mağazacılar gün boyu bağırışır, Koreliler feng-shui satar ve Osvaldo akşama kadar pinekler durur. Ariel’in annesinin bir çamaşır dükkanı işletir, abisi ise ithalat-ihracat işleriyle geçinir.

Küçük ve samimi bir dünyadır burası. Yine de genç insanların üzerinde belirsizliklerin yarattığı gizli bir mutsuzluk duygusu vardır. Birçoğu göçmen kökenlerini bulup çıkararak imrendikleri yabancı pasaportlara kavuşmak isterler. Böylece umutlarla dolu başka bir dünyaya kapı açabileceklerdir.

Ariel de Musevi soykırımı zamanında atalarının göç ettiği Polonya’nın pasaportunu edinmek için çabalar. Onun tek derdi doğumundan hemen sonra onları terkeden ve İsrail’e savaşmaya giden babasını bulmaktır. Neden gittiğini ve neden geri dönmediğini öğrenmek ister. Yıllar sonra Ariel’in babası çıkıp gelir. Fakat peşinden yeni gerçekleri de sürüklemektedir. Baştan sonra yeni ve Ariel’e öğretilenden farklı bir hikayesi vardır

Kayıp Kucak, yönetmenin kendi deyişiyle küçük anekdotlar, trajediler ve komik olaylar kadar, gerçeklere ve yalanlara da dayanan bir kimliğin oluşmasına ışık tutuyor. Katıldığı festivallerde aldığı övgüler ile yönetmenini uluslararası arenada ön plana çıkaran Kayıp Kucak, son yıllarda bütün dünyayı kasıp kavuran Latin Amerikan sının, alçakgönüllü ve bir o kadar da içten örneklerinden biri.

Yönetmen: Daniel Burman

Senaryo: Daniel Burman, Marcelo Birmajer

Oyuncular: Diego Korol, Rosita Londner, Sergio Boris, Jorge D'Elía, Daniel Hendler

Filmin Türü: Drama, Komedi,

Orijinal Adı: Abrazo Partido

Yapımcı Firma: BD Cine [ar]

Yapım Yılı: 2004

Yapım Ülkesi: Arjantin

Orijinal Dili: Latince

Filmin Süresi: 100 dk.

Resmi Sitesi: http://www.ocean-films.com/lefilsdelias/

Dağıtıcı Firma: Bir Film

Vizyon Tarihi: 12.11.2004

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title