Haberler

Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları Artıyor

Son Kar Yağışlarıyla, Pistlerin Açılması Üzerine Kayakserverler Bu Yıl Erken Kaymaya Başladılar.

Son kar yağışlarıyla, pistlerin açılması üzerine kayakserverler bu yıl erken kaymaya başladılar.

Kar kalınlığı 125 santim ile Sarıkamış'ta günümüzde en yüksek seviyeye ulaşırken, Uludağ 70 santim ile batı bölgesindeki en keyifli kayak mekanı olma durumunu yakaladı.

Meteroloji Genel Müdürlüğü ölçümlerine göre, Kartalkaya'da 75, Palandöken'de 50, Ilgaz'da 45, Davraz'da 25, Erciyes'te 10 santim kar bulunuyor. Bayram tatili ve yılbaşı tatili öncesinde kayak pistlerine çalıştıracak kadar kar düşmesi, otelcilerin ve tatilcilerin yüzünü güldürüyor. Uludağ'da bütün pistlerde telesiyejler çalışmaya başladı.

Uludağ'da tatil için rezervasyonlarda yoğun bir şekilde sürüyor. Otellerde bayram tatili rezervasyon oranının yüzde 60 lara ulaştığı öğrenildi. Bütün oteller misafirlerini ağırlamaya başlarken, geçen yılki tatillerde kar olmaması tatilcileri üzmüştü. Bu yıl bol karla pistlerde keyifle kayma imkanı bulunuyor.

Kurban Bayramına az bir süre kala Avrupa'nın gözde kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken'e ilgi artttı. Yerli ve yabancı kayakçıların şimdiden akın etmeye başladığı Palandöken'de rezervasyonların yüzde 90'ı doldu.

2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nın düzenleneceği Palandöken Kayak Merkezinde, hiç kar yağmasa bile Ocak ayının 20'sine kadar kayak yapılacağı bildirilirken, yerli ve yabancı kayakseverler pistleri doldurmaya başladı.

Palandöken'deki otel rezervazyonlarının yüzde 90'ının dolduğunu belirten Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, "Palandöken bu bayram çok hareketli olacak. Oldukça çok talep var. Bu sene Palandöken patlama yapacak. Yoğun talep karşısında 2 adet ek uçak sefer konuldu. Rusya, Ukrayna, Hollanda gibi ülkelerden turistleri ağırlayacağız. Kurban Bayramı sonrasında da Yılbaşı var. Ocağın 20'sine kadar oteller ful dolacak" dedi.

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 75 cm'ye yükseldi.

Özellikle son günlerde etkili bir şekilde yağan kar sonrası kayak pistleri kayak için oldukça elverişli bir hale geldi. Avrupa'nın en uzun kayak pistlerine sahip olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 75 cm'ye ulaşınca Kurban Bayramı tatili için rezervasyonlar da başladı. Şu an otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'lere yaklaşırken, turizmcilerin yüzü güldü.

13 Aralık'ta sezonu açacaklarını söyleyen Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, "Son yağan kar ile birlikte pistler kayak için elverişli hale geldi. Şu an kayak yapmaya başladık. Önümüzdeki hafta sezonu açacağız. Bayram tatili için de rezervasyonlar devam ediyor" dedi.

(CG-AK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title