Haberler

Kara Harp Okulu'nda Diploma Töreni

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenler, törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenler, törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 163. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 23'ü kadın, 17'si ise kardeş ve dost ülkelerden olmak üzere toplam 536 Harbiyeli, törenin gerçekleştirildiği Cemal Turan Stadyumu'na, ' Harbiye Marşı'nı söyleyerek girdi. Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek'in şeref tribünündeki yerini alması ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alayı'nın Çiçek'e takdim edilmesiyle tören başladı. Çiçek, Harbiyelileri 'merhaba' diyerek selamladı.

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Harbiye'den 23'ü bayan, 17'si dost ve kardeş ülkelere mensup, 536 teğmenin mezun olduğunu söyledi. Teğmenlerin kuşandıkları kılıçların, edindikleri askeri bilgi ve becerilerin, alacakları diplomaların, bilimsel altyapıların, omuzlarında kutup yıldızı gibi parlayan yıldızların, liderlik yeteneklerinin sembolü olduğunu belirten Uyar, "Kara Harp Okulu olarak, en büyük Harbiyeli ve ebedi Başkomutanımız ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yetişen, yüreği, bağrından çıktığı yüce milletimize hizmet aşkı ile yanan; gerektiğinde vatanımızın bağımsızlığı, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birlik ve beraberliği ile vazife, namus ve şerefi için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek teğmenleri mezun etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyor, aynı zamanda yüklendiğimiz büyük sorumluluğu da tüm benliğimizde hissediyoruz" dedi.

Harbiye'nin her geçen gün daha da karmaşık hale gelen güvenlik ortamında, en zor koşullarda doğru karar verip birliğini en mükemmel şekilde sevk ve idare edebileceğini söyleyen Uyar, teğmenlerin sadece çağı yakalamakla yetinmeyip, çağındaki askeri gelişmelere yön verebilecek lider subayların yetiştirebilmek maksadıyla kendini geliştirmekte ve yenilemekte olduğunu kaydetti.

Mezun olan teğmenlere seslenen Uyar, askerlik mesleğinin, yüksek disiplin anlayışı, vazife bilinci, dürüstlük, cesaret, vatan ve millete ve onun kutsal değerlerine bağlılık, zorluklar karşısında yılmadan azimle ve kararlılıkla, fedakarca çalışmayı gerektirdiğini ve askerliğin sadece bir meslek olmadığını bir yaşam tarzı olduğunu asla unutulmaması gerektiğini ifade etti.

DÖNEM BİRİNCİSİNİN KONUŞMASI

Dönem birincisi Piyade Teğmen Murat Şahin ise, yaptığı konuşmada, Kara Harp Okulu'na 4 yıl önce adım attıklarını ve akıl ve bilimin rehberliğinde fikri hür, vicdanı hür, irfanı, hür teğmenler olarak, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatlarını feda edeceklerine ant içtiklerini söyledi. Üzerlerindeki üniformaların şerefinin büyük olduğunu bildiklerini söyleyen Şahin, "Bu büyük şerefin omuzlara yüklediği sorumluluk ise ağırdır. Bizlerin bir omuzun da onur, bir omuzun da sorumluluk bulunmaktadır. Üzerimize düşün sorumluluğu en iyi biçimde yerine getirebilmek için ulu Önderimiz Atatark'ün belirlediği 'çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak hedefi', temel hedefimiz olacaktır" diye konuştu.

Harbiye'den daha önce mezun olarak Türkiye'nin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğü için şehit ve gazi olan subayların hatıralarını daima canlı tutacaklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Asil milletimizin tarihsel ve kültürel değerleriyle yoğrulmuş kahraman evlatlarından oluşan silahlı kuvvetlerimizin birer mensubu olarak; geçmişten günümüze, ülkemizde ve bölgemizde tesis edilen huzur ve barış ortamının en önemli teminatı, milletimizin birlik ve beraberliği ile devletimizin bütünlüğünü bozmak isteyenlerin hain planları karşısında verilen mücadelenin en güvenilir dayanağı olacağımıza söz veriyoruz."

Daha sonra teğmenlere ant içtiren Şahin, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

ÇİÇEK'TEN DÖNEM BİRİNCİSİNE DİPLOMA

Yapılan konuşmaların ardından diplomalar dağıtıldı. Dönem Birincisi Teğmen Murat Şahin'e diplomasını Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek verdi.

Dönem ikincisi Teğmen Zekeriya Bozkaya'ya diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verirken, dönem dördüncüsü Gökhan Demirel ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in elinden aldı.

Törende, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Hulusi Akar da sırasıyla derece alan öğrencilerin diplomalarını verdiler.

Yabancı ülkelerden gelen ve dereceye giren öğrencilere de diplomalarını büyükelçilik yetkilileri verdi.

Öğrenci alayı sancağının devir tesliminin de yapıldığı tören, sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diploma verilmesiyle sürdü.

Tören, mezun olan Harbiyelilerin, alkışlar eşliğindeki geçişiyle sona erdi.

Törende ayrıca, derece giren teğmenlere çeşitli hediyeler verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İdris Naim Şahin Cemil Çiçek Harbiye Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title