Haberler

"Kangal'da Askeri Uçak Düştü" Haberine Ek

düzeltme.Yaralı pilotlardan Binbaşı Serdar Çeliker'in adı ve rütbesi, ekteki gibi Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay olacaktır.

--------------

düzeltme: Yaralı pilotlardan Binbaşı Serdar Çeliker'in adı ve rütbesi, ekteki gibi Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay olacaktır. Buna göre düzeltilmesi ricasıyla.

-----------

Kangal İlçesine 5 km mesafedeki Eymir ile Arpalı köyü arasındaki Allımpınarı mevkisinde düşen askeri uçağın, eğitim uçuşu sırasında ilçe üzerindeyken motorlardan birinin alev aldığı belirtildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre uçak bu durumda ilçe merkezinin üzerinden manevra yaparak açık alana yöneldi. Uçağın düşmesine yakın mesafede iki pilot fırlatma koltuklarıyla uçaktan atladı. Pilot Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay uçak enkazından 100 metre, diğer pilot yüzbaşı Fatih Tüm ise uçağın enkazına 20 metre mesafede bir alana indi. Pilotların yardımına ilk olarak arazide çalışmakta olan köylüler yetişti. Sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmasının ardından ilk müdahaleleri yapılan ve durumları iyi olan pilotlar helikopter ile Malatya'ya sevk edildi. Pilotların motor alev aldıktan sonra uçağı yerleşim yerinden uzaklaştırmak için çaba gösterdikleri belirtildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

İlçe Kaymakamı Savaş Konak, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakamı Savaş Konak olay yerine geldiklerinde enkazla karşılaştıkları belirterek, "Enkazın 20 ve 100 metre ilerisinde yaralı pilotlarımız vardı. Sağlık ekiplerine haber verdik ve ilk müdahale sonrası Malatya'ya götürüldü. Uçağın nasıl düştüğü ile ilgili bir bilgi yok. Eğitim uçuşu yaptığı sırada düştüğünü biliyoruz. Pilotlarımızın sağlık durumu gayet iyi. Enkazla ilgili askeri yetkililer inceleme yapılacak ve bundan sonraki çalışmaları o doğrultuda yürütecekler" dedi.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine geldiklerini belirterek, "İlçeden vatandaşlarımız bölgeye uçak düştüğünü söyledi. Sağlık ekiplerini haber verdik ve olay yerine geldik. Eğitim uçağımız parçalanmış ama bizi sevindiren taraf iki pilot kardeşimizin hayati tehlikesinin olmaması. Onunla ilgili de gerekli sağlık tedbirleri alındı. Malatya'ye götürdüler. Şuurları açıktı, herşeyi anlatıp yönlendirebiliyorlardı. Yarbayımızın ayağında, yüzbaşının da belinde problem vardı. Olayın büyüklüğü karşısında onların o şekilde olması bizi mutlu etti" dedi.

'İKİ UÇAK VARDI'

Olayı görenlerden Kangal Lisesi'nde okuyan Serhat Eker, uçağın düştüğünde patlama olduğunu belirterek, "Uçak bayağı yüksekteydi ve düştüğünde alevler yükseldi. İki uçak vardı, uçaklardan bir tanesi düştü. Uçak düştükten sonra diğer uçak bir süre alçak uçuş yaparak olay yerinin üzerinde dolaşarak keşif yaptı. Sonra görevlilere haber verdik" dedi.

ENKAZ YARIN KALDIRILACAK

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda askeri personel gönderilerek yaklaşık 500 metrelik bir alana yayılan uçağın enkazı güvenlik çemberine alındı. Askeri yetkililerin uçağın düştüğü bölgede inceleme yapacağı ve ardından yarın sabahtan itibaren enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacakları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Arpalı Eymir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title