Haberler

Kanada, sahte belgelerle ülkeye gelen yüzlerce Hindistanlı öğrenciyi sınır dışı ediyor

Güncelleme:

Kanada yönetimi, sahte belgelerle okul kaydı yaptırıp ülkeye gelen ve sayıları 700'den fazla olan Hindistan kökenli öğrenciyi sınır dışı etmek için işlem başlattı.

Kanada yönetimi, sahte belgelerle okul kaydı yaptırıp ülkeye gelen ve sayıları 700'den fazla olan Hindistan kökenli öğrenciyi sınır dışı etmek için işlem başlattı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Kanada yönetimi, haklarında işlem başlatılan öğrencilerden şu ana kadar 150'den fazlasını sınır dışı etti.

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı Sözcüsü Jacqueline Roby, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahte belgelerle okul kaydı yaptıran Hint öğrenciler hakkında soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

Roby, "Kendilerini yanlış tanıtan ve Kanada'ya giriş yapmak veya ülkede kalmak için sahte belgeler kullanan kişiler Kanada'dan çıkarılma riskiyle karşı karşıyadır. Ajans, Kanada'da yasal olarak kalma hakkı olmayan kişileri mümkün olan en kısa sürede sınır dışı etmek için yasal bir yükümlülüğü vardır." ifadelerini kullandı.

Kanada nüfusu 1 yılda 1 milyon kişi arttı

Bu arada Kanada İstatistik Kurumu, ülke nüfusunun 2022 yılında 1 milyon kişiden fazla arttığını duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada bunun, "ülke tarihinde 1 yılda kaydedilen en yüksek nüfus artışı" olduğu belirtilirken, bu artışın en büyük kaynağının göçmenlik sistemi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kanada nüfusunun 2022'de 1 milyon 50 bin 110 kişi arttığı, bu artışın 607 bin 782'sini ülkeye gelen göçmen ve mültecilerden oluştuğu bildirildi.

Kanada göçmenlik yasalarına tabii olarak gelen 750 binin üzerindeki uluslararası öğrenci, ülkedeki üniversite ve kolejlerde eğitim görüyor.

Kanada yasaları, uluslararası öğrenci statüsünde olanlara, eğitimleri sırasında haftada 25 saat çalışma izni verirken, eğitimlerinin ardından da kalıcı oturum iznine başvuru imkanı tanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hindistan Kanada Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title