Haberler

Kahraman'dan 'Yerel Yönetim' Vurgusu

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Kahraman, yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılması halinde belediyelerin daha etkin ve verimli bir yapıya kavuşacağını, bu konuda da anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında ağırlık...

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Kahraman, yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılması halinde belediyelerin daha etkin ve verimli bir yapıya kavuşacağını, bu konuda da anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında ağırlık verilmesi çağrısında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce 'Abidin Dino Evine Dönüyor' sloganıyla hayata geçirilen; 'Abidin Dino Sanat Parkı'nın açılışına katılmak üzere kente gelen Fevzi Kahraman, söz konusu parkın açılış töreni öncesinde Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Kahraman'a; İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, Türkiye Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Yusuf Karoğlu da eşlik etti. Adana'nın, Türkiye'nin çağdaş ve modern kentlerinden biri olduğunu, kentte belediyecilik anlamında ortaya konulan çalışmaları da yakından takip ettiklerini anlatan Kahraman, bu kapsamda da Aldırmaz'ı başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı.

"YEREL YÖNETİMLERİN YETKİLERİ ARTTIRILIP GÜÇLENDİRİLMELİ"

Aldırmaz'ın; 'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganıyla yürütmüş olduğu yönetim anlayışının, doğru ve yerinde bir yaklaşım olduğu yorumunda bulunan Kahraman, "Yerel yönetimde hizmet, insan odaklıdır. Yani doğumdan ölüme kadar olan süreci kapsar. Tüm bu süreçte insanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayıp, onların modern ve çağdaş bir çevrede yaşamlarını yüksek standartlar içinde sürdürmelerini sağlamak zorundasınız. Çünkü belediyelerin temel görevi bu. Yıllarca yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılıp, güçlendirilmesi konusu tartışılıp duruyor. Ancak ne yazık ki, bu konuda şu ana kadar somut adımlar atılmış değil. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılıp, bir an önce hayata geçirilmesi beklentisi içindeyiz. Bununla birlikte yerel yönetimlerin daha etkin ve verimli olacağını düşünüyorum. İnşallah yapılması planlanan anayasa değişikliğinde bu konu da göz önüne alınarak, gerekli adımlar atılır" dedi.

"HER ŞEYİN MERKEZİ YÖNETİME BIRAKILMASI DOĞRU DEĞİL"

Belediye başkanının hangi partiden seçilmiş olursa olsun, herkese eşit mesafede ve yine eşit hizmet vermekle yükümlü olduğu uyarısında bulunan Fevzi Kahraman, imar planı ya da altyapı çalışmalarının şahıslara göre değiştirilemeyeceği gibi belediye hizmetlerinin eşit bir şekilde halka ulaştırılmasının bir zorunluluk olduğu görüşünü dile getirdi. Her şeyin merkezi yönetime bırakılmasının doğru olmadığını savunan Kahraman, bu konuda yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılması gerektiği görüşünü tekrarladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz ise, Mimarlık mesleğinde 46. yılı geride bıraktığını, mesleki bilgi ve deneyiminin yanı sıra tecrübelerini belediye başkanlığı görevinde en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığını anlattı. Adana ve Adanalılara en iyi ve en kaliteli hizmeti sunabilmenin çabası içinde olduklarını kaydeden Aldırmaz, bugün Türkiye'nin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin kent merkezinde yaşadığını, bu oranın Adana'da daha fazla olduğunu belirtti.

"YETKİLER ARTTIRILIRKEN, SIKI BİR DENETİM MEKANİZMASI KURULMALI"

Belediyelerin yetkileri arttırılırken, sıkı bir denetim mekanizmasının da hayata geçirilip, kaynakların arttırılması halinde ortaya bugünkünden daha dinamik bir yapının çıkabileceği görüşünü paylaşan Aldırmaz, bu konuda da gerekli çalışmaların yapılması beklentisi içinde olduklarını ifade etti. 'Bölgesel işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu nedenle de Adana ya da Mersin'i tek bir parça olarak değil, büyük bir bütünün parçaları olarak gördüklerini, geçmişte de Çukurova Bölgesi'nin Adana ve Mersin'i de kapsayan güçlü bir coğrafya olarak öne çıktığını hatırlatan Zihni Aldırmaz, yerel yönetimler olarak da kendilerinin 'bölgesel işbirliğini öne çıkartmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Adana'nın sağlık yatırımları ile bölgede ve Türkiye genelinde hızla öne çıktığını anlatan Aldırmaz, sağlık turizmi konusunda iddialı olduklarını söyledi. Aldırmaz, İstanbul'dan sonra ikinci büyük magapol adayı bölgenin her türlü yatırım için cazip konumda bulunduğunu, kendilerinin de bu megapolün kalbi olarak adlandırdığı Adana'da yatırımcıya kolaylık sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Aldırmaz, Kahraman'a Adana'yı fotoğraflarla anlatan bir kitap ile yöresel kilim hediye etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz İhlas Holding Abidin Dino Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title