Haberler

Kağıthane'de "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları" Başladı

Kağıthane'de "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları" başladı Prof. Dr. Orhan Kural: "Buradaki gençlerimizi dürüst vatandaş olmaya davet ediyoruz"İSTANBUL - Kağıthane Belediyesi'nin Prof. Dr.

Kağıthane'de "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları" başladı

Prof. Dr. Orhan Kural : "Buradaki gençlerimizi dürüst vatandaş olmaya davet ediyoruz"

İSTANBUL - Kağıthane Belediyesi'nin Prof. Dr. Orhan Kural ile liselere yönelik "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları" yeni eğitim-öğretim döneminde Cengizhan Anadolu Lisesi'nde başladı.

Kağıthane Belediyesi'nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Prof. Dr. Orhan Kural ile liselere yönelik "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları" 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Cengizhan Anadolu Lisesi'nde başladı. Bu yıl ilçedeki 10 farklı okulda gerçekleştirilecek konferansların ana konusunu çevre bilinci ve sağlıklı beslenme oluşturuyor. Konferansa katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Prof. Dr. Orhan Kural'a katılımlarında dolayı teşekkür ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Konferansın açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Orhan Kural öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

"Buradaki gençlerimizi dürüst vatandaş olmaya davet ediyoruz"

Yurttaşlık bilgisinin önemine değinen Prof. Dr. Orhan Kural,"Okulların birinci görevi eğitim-öğretim değildir. Buradaki gençlerimizi dürüst vatandaş olmaya davet ediyoruz. Yanlışlıkla mücadele etmeye doğruları da tasdiklemeye ve desteklemeye davet ediyoruz. Çünkü sadece okullar, okul derslerinden ibaret değil. Yurttaşlık bilgisi diye bir ders var. Bir amca yere tükürüyorsa yanına gidip 'Amca yanlış bir şey yaptınız. Yere bir şey düşürdünüz' demeleri lazım. Bir taksi şoförü arabada sigara içiyorsa çocukların tepki göstermesi lazım. Yurttaşlık bilgisi böyle bir şey. Çocuklar olmadan bu iş yürümez. Halk, benimsemesi lazım. Yasalar çıkar ama uygulamasını halk yapar" dedi.

Konferansın çocuklara katacağı değerlerden söz eden Prof. Dr. Orhan Kural, "Bir defa şunu öğrenmiş olacaklar. Fast food'un ne kadar zararlığı olduğunu, kolaların ne kadar zararlı olduğunu, israfın Müslümanlıkta olmadığını, insanın ihtiyacı olduğu kadar alması gerektiğini, popüler kültürü değil kendi kültürümüzü sahiplenmeyi öğrenecekler. Ağaç sevgisini öğrenecekler. Hayvanları, özellikle onların dilleri yok. Onları sahiplenmek artan yemekleri vermeyi öğrenecekler. Belediye başkanımız şu an onu yapıyor. Onların dua edebileceğini öğrenecekler. Farklılık yaratmayı öğrenecekler. Yanlış yapıldığı zaman gidip onlara anlatmayı öğrenecekler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Kağıthane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title