Haberler

"Kadim Şehrin Işıklarıyla Barışa Doğru" resim sergisi MARDİN

"Kadim Şehrin Işıklarıyla Barışa Doğru" resim sergisi MARDİN

"Kadim Şehrin Işıklarıyla Barışa Doğru" resim sergisi - MARDİN

Mardin'de "Kadim Şehrin Işıklarıyla Barışa Doğru" resim sergisi

- Ressam Hasan Bağdaş'ın 70. resim sergisi Mardin'de açıldı

MARDİN (AA) - Ressam Hasan Bağdaş'ın 70. resim sergisi Mardin'de açıldı.

Sabancı Müzesi'ndeki sergide Bağdaş'ın "Kadim Şehrin Işıklarıyla Barışa Doğru" adını verdiği sergide yağlı boya portre, manzara ve farklı konulardaki tabloları sergileniyor.

Bağdaş AA muhabirine Kayserili olduğunu ve Avustralya'da yaşadığını belirterek 70. sergisini Mardin'de açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Barış sürecini desteklediğini bunun için de sergide 'barış' temasını işlediğini anlatan Bağdaş, "Barışa bu yönüyle katkım olursa çok sevineceğim. Umarım, buraya gelen sanat severler, barışa bakışları konusunda sanatsal ilişkiden sonra görüşleri de değişecek" dedi.

Bağdaş 1990 yılından bu yana resimle uğraştığını ve dünyanın değişik ülkelerinde sergi açtığını anlatarak şunları söyledi:

"Brüksel'de, Hamburg'da, Berlin'de, Londra'da ve değişik ülkelerde sergiler açtım. Toplam olarak bakarsanız bu benim 70. sergim. Resimlerimin teması, kadın ve doğa. Doğanın kirletilmesi. Ayrıca benim tarzım da yok. Onu da söyleyeyim. Her tabloda kendimi aşmaya çalışıyorum. Bir iki tablo belki birbirine benzer. Ama üçüncü ve dördüncü tablolarda konular da değişik olur, tekniği de değişik olur. Hatta renkleri de değişik olur."

Sergi 30 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title