Haberler

Kaçak İphone'lar Kime Gitti

İstanbul Gümrüklerinde Yapılan Operasyonlarda Yakalanan ve Vatandaşa Satılması İçin Gümrük Müsteşarlığı'na Bağlı İstanbul Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (Tasiş) Mağazasına Gönderilen 170 Adet 'İphone' Cep Telefonunun, Piyasa Değerinin Çok Altında Rakamlarla Tasiş Personeline Satıldığı Ortaya Çıktı.

İstanbul gümrüklerinde yapılan operasyonlarda yakalanan ve vatandaşa satılması için Gümrük Müsteşarlığı'na bağlı İstanbul Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ) mağazasına gönderilen 170 adet 'iphone' cep telefonunun, piyasa değerinin çok altında rakamlarla TASİŞ personeline satıldığı ortaya çıktı. TASİŞ personeli tarafından kapışılan 'iphone' cep telefonlarının Ankara'daki üst düzey bürokratlara devredildiği iddia ediliyor.

Bir ihbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı ön incelemede, TASİŞ personelinin satın aldığı 'iphone' telefonların bir bölümünün, Ankara'da görevli bazı üst düzey bürokratlara devredildiği bilgisine de ulaşıldı.

Akşam Gazetesi'nden Ufuk Türkyılmaz'ın haberine göre müfettişlerin ön inceleme raporunda, vergilendirilmiş ortalama piyasa değeri bin 890 TL olan 'iphone' cep telefonlarının, TASİŞ personeline 300 ila 400 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığı tespiti de yer aldı.

 

İstanbul TASİŞ mağazasında vitrine hiç çıkarılmadan, TASİŞ personeli tarafından kapışılan 'iphone' cep telefonlarının, hangi personel aracılığı ile Ankara'daki hangi üst düzey bürokratlara devredildiği ise araştırılıyor. Gümrük Müsteşarlığı müfettişleri, cep telefonlarının 'IMEI' numaralarını mercek altına alarak, kimin tarafından kullanıldığını belirleyecek.

 

8 ADET ALAN VAR

Gümrük Müsteşarlığı İstanbul TASİŞ mağazasında yaşanan olay, 2008-2009 yıllarında İstanbul gümrüklerinde yapılan operasyon ve kontrollerde yakalanan 170 adet kaçak 'iphone' telefonun, vatandaşa satılması kararının ardından gelişti. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasından sonra, 300 ila 400 TL'den satışa çıkarılması için mağazaya gönderilen 170 adet 'iphone' telefon, vitrinde sergilenmeden TASİŞ personeli tarafından satın alındı. Bazı personelin, yaklaşık değeri 2 bin TL olan 'iphone' telefonlardan, birden fazla satın aldığı da belirlendi. Listede 8 adet telefon alan personel de (M.A) bulunuyor.

 

İHBAR MEKTUBU

Daha ambalajı açılmamış cep telefonlarının, vatandaş yerine personel tarafından alınması,  Gümrük Müsteşarlığı'na yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. TASİŞ görevlisi olduğunu belirten ihbarcı, olaydan duyduğu rahatsızlığı da dile getirerek, telefonları satın alan personelin adını da verdi.

 

Personelden Bürokrata

Yapılan ön incelemede, 'iphone' telefonların bir bölümünün personel tarafından satın alındıktan sonra Ankara'da görevli bazı üst düzey bürokratlara devredildiği bilgisine ulaşıldı. Bu gelişme üzerine Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu, telefonların kim tarafından nerede, kullanıldığını belirlemek üzere cihazların 'IMEI' numaralarını mercek altına aldı. Kendi adlarına satın aldıkları telefonları, daha sonra Ankara'daki bürokratlara devrettiği öne sürülen TASİŞ personelinin banka hesapları da incelenecek. Böylece, bir bürokrat tarafından bir personelin hesabına para yatırılmışsa bu tespit edilecek.

 

Liste cıkardılar

Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, olayı araştırması için bir başmüfettiş görevlendirdi. İstanbul'a giden başmüfettişin yaptığı ön incelemede, ihbarın doğru olduğu belirlendi ve vatandaşa satılmak mağazaya gönderilen telefonları satın alan yaklaşık 150 personelin listesi çıkarıldı.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title