Haberler

Jandarmadan Motosikleli Hurda Operasyonu

Ankara Jandarması, uluslararası pazar haline gelen ve günlük bin hurda yüklü aracın girip çıktığı İvedik Hurdacılar Sitesi'ne Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan elde edilen makine, araç hurdaları ile iş makinelerinin getirilmesinin önüne geçilmesine yönelik operasyon düzenledi.

Ankara Jandarması, uluslararası pazar haline gelen ve günlük bin hurda yüklü aracın girip çıktığı İvedik Hurdacılar Sitesi'ne Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan elde edilen makine, araç hurdaları ile iş makinelerinin getirilmesinin önüne geçilmesine yönelik operasyon düzenledi. Uygulama kapsamında 58 sürücüye para cezası kesilirken, 46 hurda yüklü araç trafikten men edilerek otoparka çekildi, Uygulamada sürücü belgesiz oldukları tespit edilen 11 kişiye işlem yapıldı, 13 yakalama hacizli araç ile çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı.

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi Yakacık Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük 'Geri Dönüşüm ve Hurdacılık' sektöründe faaliyet gösteren Hurdacılar Sitesi'ne günde hurda yüklü yaklaşık bin aracın girip çıktığı belirtildi. Hurdacılar sitesi'nde bin 200 işyeri, 3 banka, 1 PTT Şubesi ile çok sayıda işletmede yaklaşık 10 bin çalışan bulunuyor. İvedik Hurdacılar Sitesi'ne Türkiye'nin diğer illerinden ve yurt dışından ağırlıklı olarak İran, Azerbaycan, Ukrayna, Çin, Hindistan ve Ortadoğu ülkelerinden hurda bakır, alüminyum, kağıt, plastik gibi malzemelerle, ikinci el Kara, Hava, Deniz taşıt yedek parçaları, iş makineleri parçaları almak ve satmak için çok sayıda yerli ve yabancı tüccarlar geldiği öne sürüldü.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan elde edilen makine, araç hurdaları, iş makineleri ve diğer malzemelerin hurdacılar sitesine getirilmesini önlemek üzere Motosikletli Jandarma Asayiş ve Trafik Timlerinin katıldığı bir operasyon gerçekleştirildi. 08.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen operasyonun, uluslararası pazar haline gelen siteyi daha güvenli hale getirmek, pazara dışarıdan gelebilecek şüpheli veya sabıkalı şahısların yerli ve yabancı tüccarların dolandırmasını önlemek, şüpheli araçların takip ve kontrollerini yapmak, aranan şahısların yakalanmalarını sağlamak, çalıntı malzemeleri ele geçirmek için düzenlendiği belirtildi.

Jandarmadan yapılan açıklamada, operasyonda 971 adet hurdacı aracı olmak üzere toplam 4 bin 300 araç kontrol edildi, 8 bin 700 şahsın kimlik kontrolü gerçekleştirildi, 58 sürücüye 20 bin 428 TL trafik para cezası kesildi, 46 hurda yüklü araç trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Uygulamada sürücü belgesiz oldukları tespit edilen 11 şahsa işlem yapıldı, 13 yakalama hacizli araç ile çeşitli suçlardan aranan 5 şahsın yakalandığı belirtildi. Bu sırada Jandarma'yı görerek yol kontrol ve uygulama noktasından kaçmaya çalışan şüpheli kamyonet, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın Motosikletli Asayiş Timleri'nin takibi sonucu yakalandı. Yakalanan aracın kasasındaki tank içinde yapılan kontrolde bin 500 Litre kaçak akaryakıt ele geçirilerek, Ankara Defterdarlığı Kaçak Akaryakıt Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Uygulama noktasında, içinde 4 kişinin bulunduğu bir otomobilde yapılan plaka sorgulamasında, plakasının sahte olduğu tespit edilerek, araç yediemin otoparkına çektirierek hakkında adli işlemlere başlandı. İvedik Hurdacılar Sitesi esnafı, jandarmanın bir yıldır yoğun uygulamalarından çok memnun olduklarını belirttiler. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güveninin teminatı için benzer faaliyetlerine aralıksız devam edeceği ni belirtti.

DHA (AY) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Yakacık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title