Haberler

İzmit'te Parklar Rengarenk, Deniz Suyu Koyu Kahverengi

İzmit Körfezi'nde havaların ısınmasıyla birlikte başlayan ve kirlilikten kaynaklandığı belirtilen alg patlaması sürerken, bugün de sahil şeridi görenleri hayrete düşüren renge büründü.

İzmit Körfezi'nde havaların ısınmasıyla birlikte başlayan ve kirlilikten kaynaklandığı belirtilen alg patlaması sürerken, bugün de sahil şeridi görenleri hayrete düşüren renge büründü. Özellikle Seka Park'a gezmeye gidenler, buraya ekilmiş rengarenk laleler arasında dolaşırken deniz suyunun koyu kahverengi hal aldığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bugün İzmit Körfezi'nin Marina, Derince, Körfez İlçe sahillerinde yaşanan renk değişikliği dikkat çekici boyutlara ulaştı. Kirlilikten kaynaklandığı bilinen ve alg olarak adlandırılan tek hücreli organizmaların aşırı derecede üremesiyle oluşan değişim, deniz suyunu boya dökülmüş gibi bir görünüme soktu. Kıyı bölgelerinden açıklara doğru deniz suyunun rengi koyu kahverengi ve kızıl renk aldı. Yaklaşık bir aydır görülen, ancak bugün çok daha belirgin bir hal alan İzmit körfezi'ndeki bu renk değişikliği görenleri de endişelendiriyor. Denizin renginin korkuttuğunu söyleyen Esra Hanağası, "Sahile çay içmek için gelmiştik. Burada laleler ekilmiş. Fakat denizin inanılmaz kirli olduğunu gördük. Kahverengiye dönüşen kıyı bölgeler bizi tedirgin etti. Umarım kısa sürede normal rengine döner." dedi.

bu arada bazı vatandaşlar ise deniz suyunun bu rengi almasının alg patlamasından kaynaklanmış olamayacağını, buna bir atık dökülmesi sonucu oluşan kirliliğin yolaçmış olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title