Haberler

İzmir - Şehit Derneklerinden Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu'na Ziyaret

Şehit derneklerinden Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu'na ziyaretİZMİR'de faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Şehit derneklerinden Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu'na ziyaret

İZMİR'de faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Vali Toprak, "Daha önce 7 düvelden bahsedilirdi, 7 düvelin vatanımıza kast ettiği söylenirdi, bugün bu 7 düvel oldu 77 düvel. Son dönemlerde demokrasiden, barıştan bahseden yaklaşımların aslında terör örgütlerinin legal görünümlü illegal yapıları olduğunu da net olarak anlıyoruz. Bunlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor" dedi. Başkan Kocaoğlu ise "Ankara'nın Kızılay Meydanı, Türkiye'nin kalbi niteliğinde olan bir yer. 'Üzüntülüyüz' demek belki hafif kalıyor. Lanetlemek, kınamak yetmiyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) Başkanı Sedat Selim Öztürk, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Sebahattin Külah ile derneklerin yönetiminde yer alan gaziler ve şehit yakınları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında ilk ziyaretlerini Vali Mustafa Toprak'a yaptı. Dernek temsilcilerini makamında karşılayan Vali Toprak, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı anma etkinlik ve programları idrak ediliyor. Orada ülkemiz adına kurtuluş mücadelesini yürüten, kanlarını vatanımız için ve o dönemde kurulacak devletimiz için akıtan şehitlerimizle kurtuluş mücadelemizi başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Daha önce 7 düvelden bahsedilirdi, 7 düvelin vatanımıza kast ettiği söylenirdi, bugün bu 7 düvel oldu 77 düvel. İçeriden ve dışardan maalesef, son olaylarda da gördüğümüz gibi bir takım hain ve ihanet şebekeleri birleşerek ülkemizin geleceğine kast edebiliyorlar. Resmi büyük okuduğumuzda da bunu görebiliyoruz. 100 yıl önce ortaya çıkan saldırı ve ihanetler 100 yıl sonra da hangi ihanet şebekelerini bir araya getiriyor bunu görmek lazım. Birileri bunları yaparak ülkemizde bir çözülme meydana getirerek kaos yaratmaya çalışıyor. Bizim bu gibi saldırılar karşısında bir endişeye kapılmayıp 78 milyon olarak, bir olarak güç birliğini sağlamamız gerekiyor. Bugün dünden bir farkımız var devletimizi oluşturan tüm güçler ciddi manada kararlılığını ortaya koyuyor. Bu bizim güvencemizdir. Bu topraklar zor topraklar, dolayısıyla kadim yıllara da baktığınızda, kurtuluş mücadelesinin yaşandığı yıllara da baktığınızda, bugüne kadar sürece de baktığınızda bu coğrafya üzerinde değişik emelleri olanlar, değişik insan gruplarını kullanarak bir takım hainliklerini ortaya koymaya devam etmişlerdir. Bundan sonra da zorlukları yaşayabiliriz, zorluklar, acılar olabilir, bu acılarla birlikte hiç bir şekilde yıkılmadan inanç birliği içinde geleceği gidebilmenin güvenini taşıyabilmeliyiz" dedi.

TERÖRİSTLERİN YANINDA YER ALANLARI DA İBRETLE İZLİYORUZ

Son dönemlerde barış ve demokrasiden söz eden bazı kesimlerin terör örgütlerinin legal gibi görünen illegal yapıları olduğunu ileri süren Vali Mustafa Toprak, "Son dönemde, farklı anlayışlarda görünseler de terör örgütlerini bir araya getirip saldırtmaları gibi bir durum var. Bu ihanet şebekelerinin arasındaki bağlantıyı da ortaya koyuyor. Bunlara yapılan silah yardımını, lojistik desteği de ortaya koyuyor. Hepimiz değişik noktalarda görev yaptık. O zaman ele geçirilen silahların modeli ve kullanım yılı ile son dönemlerde onurlu bir şekilde insanı teröristlerden ayıracak bir şekilde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silahların sıfır model olduğu, nereden geldiği de gözlerden uzak tutulmamalı. Hendeklerin açıldığı, patlayıcıların yerleştirildiği, insanların açılan hendeklerin arkasında siper yapıldığı bir yerde vatandaşı oradan kurtarmak kolay olmuyor. O teröristlerin yanında yer alanları da ibretle izliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelen bir tehdit karşısında siyasi fikirleri bir tarafa bırakmak gerekiyor. Bir patlama olduğunda herkesin hedef alındığını görüyoruz. Terörü maalesef ülke dışı bir takım oluşumların destekleyerek terörü küresel hale getirdiklerini de izliyoruz. Legal görünümlü illegal yapıları da net olarak çözmemiz gerekiyor. Son dönemlerde demokrasiden, barıştan bahseden yaklaşımların aslında terör örgütlerinin legal görünümlü illegal yapıları olduğunu da net olarak anlıyoruz. Bunlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Dostluk, kardeşlik ve barış adı altında yapılan bir çok eylemin arkasında, bölücü örgütün sözde yöneticileri ve onların sözde söylemlerinin havaya kaldırıldığını görüyoruz. Bunlara hiç bir şekilde taviz vermeden üstüne gidiyoruz. Bu anlamda tüm halkımızın anlayışına da sığınıyoruz. Vatandaşlarımıza hissettirmeden güvenlik önlemlerimizi alıyoruz ve arttırıyoruz. Çevremizde meydana gelen konularda farklı bir durum varsa bunu da hızlı şekilde güvenlik birimlerimizle paylaşmalıyız" diye konuştu.

"LANETLEMEK, KINAMAK YETMİYOR"

Gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri daha sonra CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Terör saldırıları nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ankara'nın Kızılay Meydanı, Türkiye'nin kalbi niteliğinde olan bir yer. 'Üzüntülüyüz' demek belki hafif kalıyor. Lanetlemek, kınamak yetmiyor. Canımız yanıyor ama terörün ulaşmak istediği hedefe toplumu götürmeden, dik durabilmek için, birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Teröre karşı toplumda bir sinir bozukluğu, bir ruhsal çöküş olursa, terörü yaratanlar asıl amacına ulaşmış olacaktır. Buna izin vermemeliyiz. Umuyorum bir an evvel bu terör belasından kurtuluruz" dedi.

TEMŞAD Başkanı Sedat Selim Öztürk, "Her 18 Mart haftasında Çanakkale Zaferi'nin anısını yaşatmaya, şehitlerimizi anmaya çalışıyoruz. İzmir'de bulunan tüm şehit aileleri ve gaziler olarak ülkenin bekası, bayrağımız ve vatanımız için şehit aileleri ve gaziler olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz" dedi.

Gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri, program kapsamında Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'i de makamında ziyaret edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Mustafa Toprak Aziz Kocaoğlu İzmir Politika Güncel Haberler

title