Haberler

İzmir'de Uluslararası Fotoğraf Günleri

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilecek 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri 22 Ekim’de başlayacak.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilecek 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri 22 Ekim'de başlayacak. Etkinliğe 12 ülkeden 60'a yakın sanatçı ve akademisyen katılacak.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliği ile iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve akademisyeni bir araya getirecek. Etkinlik, Türkiye ile dünya fotoğraf sanatındaki gelişmeleri, yeni anlatım tekniklerini akademik ve bilimsel açıdan tanıtmak, evrensel bir dil olan sanat diliyle farklı ülke ve kültürler arasında paylaşımda bulunarak ortak bir değer olan sanat alanında izleyicileri buluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, 7 mekanda yaklaşık 400 fotoğraftan oluşan 21 adet farklı fotoğraf sergisi, 3 konferans, 2 panel, 25 fotoğraf sunumu ve söyleşisi, 1 workshop ve 1 fotoğraf teknik çekim gezisi yapılacak. Ülkemizden ve yurt dışından gelecek olan sanatçılar kendi sanatsal ve bilimsel çalışmalarını sunacaklar. Uzun vadede, 8 farklı mekanda yapılacak sergi, Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı, Swiss Otel Kordon Salonları, İFOD Galeri, DEÜ GSF Sanat Galerisi, İtalyan Kültür Merkezi ve Konak Belediyesi Sanat Galerisinde ziyaretçilerle buluşacak. Etkinliğe ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut başta olmak üzere çok sayıda sanatçı ve akademisyen katılacak.

ÜLKE TANITIMINA KATKISI BULUNUYOR

Etkinlik ile ülkemiz fotoğraf sanatı tanıtılarak, İzmir içinde ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Bergama'da fotoğraf çekimleri yapılacak. Böylelikle ülkemizin kültürel zenginlerinin belgelenmesi, yurt dışından katılımcıların kendi ülkelerinde gönüllü birer turizm elçisine dönüşmeleri ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Aynı zamanda katılımcı sanatçıların etkinlik süresince üretecekleri çalışmalarla kentimizin farklı bakış açılarıyla görsel belleğinin oluşturulmasına katkı sağlanacak. İZKA desteğiyle "Çin'de 2013 Türkiye Yılı" etkinliklerinde Nanjing ve Hangzou kentlerinde "Aşk Şehri İzmir" başlıklı fotoğraf sergileri, 2014-2015 yıllarında ARKAS Holding işbirliği ile "Yarınlara Bir Miras: İzmir" konulu "Yabancı Fotoğrafçıların Gözünden İzmir Fotoğrafları" gibi önemli projelere imza atan dernek bugünlerde 3. Uluslararası Fotoğraf Günlerinin heyecanını yaşıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title