Haberler

İzcilikte Bağcılar Marka Oldu

Bağcılar'da 9'uncu İzcilik Şurası gerçekleştirildi.

Bağcılar'da 9'uncu İzcilik Şurası gerçekleştirildi. Başkan Çağırıcı, " Türkiye'deki izcilerin yüzde 10'unu Bağcılar izcileri oluşturuyor" derken; İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan, " Türkiye'de izcilik gündeminin yüzde 80'ini yine ülkemizi yurt dışında temsil eden izcilerin de yüzde 80'ini biz oluşturuyoruz" dedi.

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi 9'uncu İzcilik Şurası'nı gerçekleştirdi. Halk Sarayı'nda düzenlenen programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda izci katıldı.

Programın açılışında konuşan Başkan Çağırıcı, özellikle eğitim ve gençliğe yönelik yatırımları hakkında bilgiler verdi. Bağcılar'da 180 bin öğrenci olduğunu hatırlatan Çağırıcı, ilçedeki izcilik faaliyetleri hakkında bilgi vererek "180 bin öğrencinin hepsi izci kampına gitmek isterse hepsini götürebiliriz" dedi.

Bilgi Evleri hakkında da bilgi veren Çağırıcı, şu anda 7 mahallede bilgi evinin öğrencilere hizmet verdiğini hatırlatarak, bilgi evi olmayan mahalle kalmayacağı müjdesini verdi. Belediye olarak yeni bir projeyi daha başlattıkları bilgisini veren Çağırıcı, "İlçemize 7 tane havuz yaptırıyoruz. Bunları da Eylül ayına kadar tamamlayacağız. Bu havuzlarımızdan öğrencilerimiz ve sporcularımız ücretsiz yararlanabilecek" diye konuştu.

İçinde bayanlar ve erkeklere yönelik iki ayrı havuzunun olacağı iki de büyük spor salonu yapacaklarını açıklayan Çağırıcı, " Türkiye'deki izcilerin yüzde 10'unu Bağcılar izcileri oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl bin 200 izcimizle kamp yaptık. Bu yıl hedefimiz 5 bin izci ile kamp yapmak. Kampımıza, ilçemizdeki her okulumuzdan öğrencilerin katılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

HÜRCAN: "TÜRKİYE'DE İZCİLİK GÜNDEMİNİ BİZ BELİRLİYORUZ"

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yaptıkları kısa konuşmalarda Başkan Çağırıcı'ya özellikle izcilik faaliyetleri ve eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Bağcılar izcilerinin yaptığı son kamptan görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisinin yapıldığı programda İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bağcılar izcilerinin Türkiye çapında tanındığını söyleyen Hürcan, "Türkiye'de izcilik gündeminin yüzde 80'ini biz oluşturuyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden izcilerin de yüzde 80'ini biz oluşturuyoruz" ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Bağcılar İzci Meclisi uzman izcileri Tufan Er ve Engin Sevil Aralık ayında Allahuekber Dağları'nda katıldıkları 6 günlük kamp hakkında bilgiler verdi. Psikolojik danışman Mustafa Özay ise izcilik kapsamında suça meyilli çocukların izcilik yolu ile rehabilitesi hakkında yapılan çalışmaları anlattı. Aydın Erekmen ise izcilerin yardımlaşması ve dayanışması hakkında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lokman Çağırıcı İsmet Öztürk Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title