Haberler

İsveç, NATO'ya katılım için Türkiye'nin onayını bekliyor

Güncelleme:

TBMM'de İsveç'in NATO'ya katılımına onay verilmesinin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını beklediklerini açıkladı. Billström, İsveç'in NATO'ya güvenilir, destekleyici ve kararlı bir üye olacağını belirtti.

TBMM'de İsveç'in NATO'ya katılımına onay verilmesinin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını bekliyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO'ya katılımına onay verilmesinin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Bakan Billström tarafından yapılan açıklamada, "Türk Parlamentosunun bugün İsveç'in NATO üyeliği lehinde oy kullanması memnuniyet verici bir adım. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını bekliyoruz. İsveç NATO'nun güvenilir, destekleyici ve kararlı bir üyesi olacak" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İsveç Nato Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title