Haberler

(Ek bilgi ve görüntülerle) İSTANBUL'DA OKULLARDA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla İstanbul'da da okullarda İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla İstanbul'da da okullarda İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye genelinde tüm okullarda bugün saat 10.00'da İstiklal Marşı ve bayrak töreni yapılacağını duyurdu. İstanbul Bakırköy Medeni Berk İlkokulu'nda saatler 10.00'u gösterdiğinde okul bahçesinde İstiklal Marşı okundu.  İstanbul Bakırköy Medeni Berk İlkokulu'nda yapılan törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı. Törenin ardından konuşan Yazıcı, "Öğrencilerimiz evlerinden katıldılar. Öğretmenlerimizle de çocuklarımıza olan özlemimizi paylaştık. Bizim ortak değerimiz, olmazsa olmazımız İstiklal Marşı'nı da birlikte okumanın gururunu ve onuru tekrar hissettik. Bizim için de çok büyük bir mutluluktu. Okulları bir an önce açmanın mümkün olması için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bütün özlemimiz okullarımıza ve çocuklarımıza. Umarım bir an önce bu salgın atlatılır  ve biz de çocuklarımızla buluşuruz" dedi.

"ONLARIN ÇIĞLIKLARINI BİLE ÖZLEDİM"

Okul bahçesinde yapılan törene katılan öğretmenlerden İngilizce Öğretmeni Fethiye Güray, "İnsan duygulanıyor, heyecanlanıyor. Keşke tekrar buna öğrencilerimizle devam edebilsek. Özledik onları. Duygusal birliktelik yaşayamıyoruz. Sadece ekrandan bir araya geliyoruz, çok fazla iletişim kuramıyoruz. Biz onları çok özledik, onlar da bizi özledi" dedi. Öğretmen Aylin Tekuzman da "Öğrencilerimizi özlüyoruz. Öğrencisiz bir İstiklal Marşı okuduk. Biraz buruğuz. Öğrencisiz, sessiz sakin bir okuldayız şu anda onların çığlıklarını bile özledim. Çocuklar için bir arada olmak, sosyalleşmek ne kadar önemliymiş" diye konuştu.

TÖRENE MALTEPE KAYMAKAMI DA KATILDI

Maltepe'de bulunan Altayçeşme İlkokulu'nda saatler 10.00'u gösterdiğinde okul bahçesinde İstiklal Marşı okundu. Törene Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ve öğretmenler katıldı. Törenin ardından konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, "Bugün bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanımız ve Bakanlığımızın talimatı gereği bütün Türkiye'de saat 10.00 itibariyle İstiklal Marşımızı söyleyip bayrağımızı göndere çektik. Etraftaki binalarda yaşayan insanlarımızdan da katılanlar oldu pek çok yerde. Temennimiz en kısa zamanda sevgili çocuklarımızla birlikte bu mekanlarda yine eskiden olduğu gibi İstiklal Marşı'mızı hep birlikte söyleyip bayrağımızı göndere çekerek derse başlayabilmek" dedi.

EN KALABALIK İLKOKULDA DA OKUNDU

Avcılar'da da geçen eğitim yılında yaklaşık 5 bin öğrencisi ile Türkiye'nin en kalabalık ilkokulu konumundaki Yeşilkent Leyla Bayram İlkokulu'nda da saat 10.00'da İstiklal Marşı okunarak göndere Türk Bayrağı çekildi.

- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title