Haberler

İsrail Tv'si: ''İran Hizbullah'a Zelzal-2 Füzesi Verdi''

İsrail'in Kanal 1 televizyonu, İran'ın ilk kez Hizbullah'a uzun menzilli Zelzal-2 füzeleri verdiğini kabul ettiğini bildirdi.

İsrail'in Kanal 1 televizyonu, İran'ın ilk kez Hizbullah'a uzun menzilli Zelzal-2 füzeleri verdiğini kabul ettiğini bildirdi.

İsrail özel televizyon kanalının bildirdiğine göre, ''İntifada Konferansı'' Genel Sekreteri Muhteşemi Pur, bir İran gazetesine, ülkesinin Lübnan'ın savunulmasında kullanılabilecek füzeler gönderdiğini açıkladı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre de İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın, Tahran'ın muhalefeti dolayısıyla İsrail'e İran yapımı uzun menzilli Fecr füzelerinden atmadığını, İran'ın onayı olmaksızın Hizbullah'ın İran yapımı füze kullanmadığını düşünüyorlar.

İsrail askeri makamları, özellikle 12 Temmuzda saldırıların ilk gecesinde yapılan hava bombardımanında Hizbullah'ın roket fırlatma rampalarının önemli ölçüde tahrip edildiğini tahmin ediyor.

Tel Aviv'i vuracak kapasitedeki Zelzal füzelerinin de şimdiye dek İsrail'e ateşlenmediğini belirten İsrail askeri makamlarına göre, bunun nedeni, yoğun hava bombardımanının Hizbullah'ın silah depolarının üçte ikisini tahrip etmesi.

Öte yandan, Fransa'nın Le Monde gazetesinde yayınlanan bir röportajda da İran'ın geçen ay güven mektubunu sunan yeni Paris Büyükelçisi Ali Ahani, Hizbullah'ın İran'ın emrinde olmadığını söyledi.

''Hizbullah ile ilişkilerimiz tamamen duygusal ve manevi, İran'ın emrinde değiller'' diyen İranlı diplomat, ülkesinin Hizbullah örgütüne yönelik askeri desteği konusundaki bir soruya, ''Bu Amerikan iddiası. Hizbullah, birçok kanaldan gereksinimini sağlayabilir'' diye yanıt verdi.

İranlı büyükelçi sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bölgesel düzeyde tek bir askeri görüşe karşıyız. Hizbullah'a sağlanacak destek, İsrail'in Suriye ve İran'a karşı harekete geçebileceği anlamına gelmez. Ama İsrail üçüncü dünya savaşını çıkarmak istiyorsa Amerikalıların izin verip vermeyeceğine bakalım.

İran ve Fransa, Lübnan konusunda danışmalar yürütmek için gerekli potansiyele sahip. Cumhurbaşkanı (Jacques) Chirac'ın açıklamaları çok iyi bir hareket noktası. Ancak ABD'nin İsraillilere daha fazla zaman veren siyasi isteğinin doğrudan sonucu olan BM Güvenlik Konseyinin hali çok üzücü.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title