Haberler

Muhabirin Gözünden Şucaiyye Katliamı: Anlatacak Kelime Yok

Güncelleme:

İsrail bombardımanı altında kalan Şucaiyye'ye ilk girenlerden AA muhabiri Kaya faciayı, "Olanları anlatacak kelime yok. Semtin yarısı yanmış." sözleriyle anlattı.

Anadolu Ajansı (AA) ekibi, İsrail'in dün geceden itibaren bombardımana tabi tuttuğu Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesine girdi.

"TIPKI SURİYE GİBİ"

Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün "Ölü ve yaralıların çıkarılması için, "2 saatlik ateşkes önerisinin kabul edilmesinin ardından bölgeye ilk girenlerden AA muhabiri Metin Yüksel Kaya, hayatta kalan insanların kaçmaya çalıştığını belirterek, "Olanları anlatacak kelime yok. Semtin yarısı yanmış. Sokaklarda bombardımanda öldürülmüş insan cesetleri var. Tıpkı Suriye gibi" dedi.

KADIN VE ÇOCUKLARIN ACI GÖRÜNTÜSÜNÜ ANLATTI

Mahallenin yarısının yıkıldığını, yolların kapalı ve "sokakların kan içinde olduğunu" aktaran Kaya, evlerden hala dumanlar yükseldiğini, verilen ateşkes süresinin kısa olması nedeniyle yeterli müdahalenin yapılamadığını aktardı. Kaya, "Bölge sakinlerinden bir kısmı kaçamadıkları için bombardımana evlerinde maruz kalmış, bir kısmının ise kaçmaya ya da saklanmaya çalışırken hayatını kaybettiği görülüyor. Merdiven altında saklanırken yaşamını yitirmiş kadın ve çocuklar var" diye konuştu.

AKIBETİ BİLİNMEYEN İNSANLAR VAR

Üzerindeki okul formasıyla ölen bir çocuğun cesedi gördüğünü ifade eden Kaya, verilen süre çok kısa olduğu için cesetlerin tamamının çıkarılamadığını tekrarladı.

Mahalleye girdiklerinde yakın çevrelerde çatışma seslerinin devam etiğini bu nedenle fazla kalamadıklarını dile getiren Kaya "Bölgede hayatta kalanlar da olabilir... Yaşadığı bilinen ama çıkartılamayan kişiler var ve akıbetleri bilinmiyor" şeklinde konuştu.

HEDEF ALINAN AMBULANSLAR

"Hedef alınmış ambulanslar gördüm" diyen Kaya, bölgede uluslararası yardım kuruluşlarının bulunmadığını, sadece yerel imkanlarla bir kaç itfaiye ve ambulansın kurtarma çalışmasına katıldığını kaydetti. Metin Yüksel Kaya, "Bir çok evde yangın var müdahale edilemiyor. Biz çıktıktan sonra gittiğimiz caddedeki bir sivil aracı bombalamışlar" dedi.

İsrail ordusunun, Gazze'nin Şucaiyye Mahallesinde yaptığı katliamda, en az 60 kişinin hayatını kaybettiği, 420 kişinin yaralandığı belirtilmiş, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün "Ölü ve yaralıların çıkarılması için", saat 13.30'da başlayan 2 saatlik ateşkes, 15.30 sona ermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Şucaiyye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

AK''PARTİLİ:

Kelimenin Bittiği Yerdeyiz Türkiye İsraille Savaşsın ßaşka Çare Yok O İnsanlar Katlediliyor ßuna Göz Yumulmaz

25
1
yanıtYanıtla
GEREKSİZdffddd@gmail.com:

SAVAŞIRSAK İÇİMİZDEKİ ÇAPUTÇULAR BİZİ ARKADAN VURURLAR. O ZAMAN NE OLACAK.

yanıt0
yanıt0
Onder79onder_79@hotmail.com:

dalga mı geçiyorsun? buyur git seni tutan yok! daha kendi konsolsunu ailesini bir sürü vatandaşını ışid denen teröristlerin elinden iki aydır kurtaramadın!! dünyanın en iyi donanımlı ordusu israille mi savaşacaksın? güldürme bizi ya ordun mu kaldı? cemaatla bir olup orduyu hallaç pamuğu gbi dağıttınız sahte delillerle donanma mı komutan mı bıraktınız?? o zamanlar savcısıyım diyordu başbakan cemaatla ayrı düşünce unuttu dediklerini kumpas demeye başladılar.Türkmenler her türlü vahşete uğrarken neredesiniz gıkınız çıkmıyor onlar insan değil mi canın kanın ayrıca , nedir bu filistin aşkınız?? daha büyükelçini bile geri çekemiyorsun konuşmaya hiç hakkınız yok!

yanıt0
yanıt0
savaş:

savaşı israil sokaklarına taşıyın ozaman savaş biter

15
2
yanıtYanıtla
murat:

camilere gitsinler allah onlara ekmek verir yardıma gerek yok

2
13
yanıtYanıtla
Acaba:

Antalya''da 3 tane İsrailli genç öldürsek İsrail bize de kara harekatı yapar mı ? Kısasta hayat vardır.

13
2
yanıtYanıtla
EKO:

SUDİ ARABİSTANI DİĞER ARAP ÜLKELERİNİ GÖREN DUYAN VARMI ? NASIL PİSLİK İNSANLAR DUYARSIZ KALIYOLAR KARDEŞLERİNİN ÖLÜMÜNE ???

14
0
yanıtYanıtla
rezilme@me.com:

Ne kardeşi be! Müslüman dediğin zaman benim kanım çekiliyor, bunlar dünyanın başına bela olmaya gelmişler.

yanıt0
yanıt0
ÇAPULCU:

GAZZE BİİZMDİR ORAYA CHPli KARDEŞLERİMİZİ BEKLİYORUZ AKP GİREMEZ İSRAİLDE MÜSLÜMAN KALMAYACAK

0
14
yanıtYanıtla
YoRGuN DeMoKRaSi:

ALLAH EN BÜYÜK LANETİ ÜZERİNİZE YAĞDIRSIN.İNŞALLAH EN KISA ZAMAN İÇİNDE KENDİ KENDİNİ KATLETİN.VİCDANSIZ İSRAİL CANİLERİ...

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title