Haberler

İsrail'de Camide Yapılacağı Duyurulan İçki Festivali

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Beersheba Camisi'nde yapılacağı duyurulan içki festivaline ilişkin, "Müslümanlar için önemli bir mekan olan camide bırakın böyle bir festivali yapmayı, düşüncesini bile kınıyoruz" dedi.

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Beersheba Camisi'nde yapılacağı duyurulan içki festivaline ilişkin, "Müslümanlar için önemli bir mekan olan camide bırakın böyle bir festivali yapmayı, düşüncesini bile kınıyoruz" dedi.

Ünsal, bir grup partili ile merkez Osmangazi ilçesindeki Geruş Sinegogu önüne geldi.

Ünsal, burada yaptığı açıklamada, Beersheba Belediyesi'nin 5 Eylül'de Beersheba Camisi'nde yapmayı planladığı içki festivalini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan İsrail'in, camide böyle bir iğrençliğe imza atmaya hazırlanmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Ünsal, önce hapishaneye daha sonra da müzeye çevrilen camide içki festivalinin düzenlenmesinin Müslümanları rencide edeceğini kaydetti.

Ünsal, İsrail halkı ve Yahudilerle ilgili bir sorunlarının bulunmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"BBP olarak, bizim meselemiz İsrail hükümeti iledir. Ülkemizde yaşayan Yahudiler ve ibadet yerleri olan sinagogların (havra) varlıklarını sürdürebilmesi bunun en büyük ispatıdır. Osmanlı döneminde yapılan camide, böyle bir eylemin yapılacak olması bizi daha da üzüyor. Yahudilerin, İspanya'dan sürülmesi esnasında Osmanlı İmparatorluğu'nun onları himaye etmesi, huzuru, güvenliği ve refahı İslam topraklarında bulmaları, sığınılabilecek tek yerin Müslümanların hoşgörüsü olduğunu ne çabuk unuttular- Nasıl ki, Yahudilik'te sinagog (havra), Hristiyanlık'ta kilise ibadet yeri ve önemli bir mekan ise cami de İslamiyet'te ibadet yeridir ve önemlidir. Bu mekanlara saygısızlık yapılması kabul edilemez."

Camide yapılması planlanan içki festivaliyle İsrail'in İslam'a karşı saygısızlığını ortaya koyduğunu öne süren Ünsal, "Savaşlarda dahi dini mekanlara dokunulmazken, Müslümanlar için önemli bir mekan olan camide bırakın böyle bir festivali yapmayı, düşüncesini bile kınıyoruz. Çağrımız, camide içki festivalinin bir an önce gerçek Museviler ve İsrailliler tarafından engellenmesidir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından, BBP'li grup arasında bulunan 2 çocuk, sinagogun kapısına çiçek bıraktı. Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Muhabir: Cem Şan / Vedat Yücebaş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - BURSA

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Ünsal Osmangazi İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title