Haberler

İspanyol Bankaları Mahçup

Güncelleme:

Müşterilerinden özür diledi

İspanya'da devletleştirilen bankalardan biri olan Novagalicia'nın yeni yönetimi, gazetelere verdiği ilan ile müşterilerinden "özür" diledi.

İlanda, Novagalicia'nın Başkanı Jose Maria Castellano ve Yönetim Kurulu Başkanı Cesar Gonzalez Bueno'nun resimlerinin altında "Herşeyden önce özür dileriz" ifadesi kullanıldı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Geçmişte olanların tüm sorumluluğunu üstlenmenin bir mecburiyet olduğu" vurgulanarak, bankanın finans durumu yeterince bilinmeden müşterilere tercihli hisse senedi satışı yapılmasından, bankanın eski yöneticilerine büyük tazminatlar ödenmesinden ve yeterince tedbirli davranılmayan yatırımlardan dolayı özür dilendi.

İlanda, yaklaşık 43 bin kişiyi etkileyen ve 900 milyon eurodan fazla zarara yol açan "tercihli hisse senedi satışı" gibi olayların bir kez daha yaşanmayacağı yönünde garanti verildi.

"2013'TE KARA GEÇECEĞİZ

Novagalicia Bankası Başkanı Jose Maria Castellano da düzenlediği basın toplantısında, sermayelerini yeniden yapılandırmak için 6 milyar avroluk kamu yardımı talebinde bulunduklarını açıkladı.

Müşterilerine tam garanti veren Castellano, sağlıklı bir banka olarak 2013 yılında kara geçeceklerini söyledi.

Galisya Özerk Yönetimi Başkanı Alberto Nunez Feijoo da ilanı değerlendirirken "bir bankanın yönetiminden dolayı özür dilenmesi olağan birşey değil" dedi ve bu değişimi olumlu bulduğunu belirtti.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet / Güncel

Jose Maria Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title