Haberler

İspanya'daki Eta Terörü

İspanya'da iç güvenlik ile ilgili hazırlanan bir raporda, AB terör örgütleri listesinde olan ETA'nın mevcut durumda 15-20 kadar aktif üyesinin olduğu ve elinde 500 kilogramlık patlayıcı malzeme ile 250 kadar tabanca bulunduğu bildirildi.

İspanya'da iç güvenlik ile ilgili hazırlanan bir raporda, AB terör örgütleri listesinde olan ETA'nın mevcut durumda 15-20 kadar aktif üyesinin olduğu ve elinde 500 kilogramlık patlayıcı malzeme ile 250 kadar tabanca bulunduğu bildirildi.

Distancia Ulusal Üniversitesi (UNED) ve İç Güvenlik Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Silahlı Kuvvetler Enstitüsü Direktörü General Pablo Salas tarafından basına tanıtılan raporda, ETA'nın büyük bir güç kaybına uğradığı öne sürüldü.

Jandarmanın elindeki verilere göre, 2011 Ekim ayından bu yana silahlı faaliyetlerini bırakan ETA'nın şu anda aktif üyelerinin sayısının 20'yi geçmediği, elindeki tabanca ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğunun da Fransa'dan çalınanlar olduğu ifade edildi.

General Salas, ETA'nın elinde aynı zamanda sahte evrak yapımında kullanılan malzemelerin de olduğunu ve tüm bunları Fransa ve diğer ülkelerde sakladığını söyledi.

Öte yandan 47 yıllık bir geçmişi olan ve 850'ye yakın kişinin ölümünden sorumlu tutulan ETA'nın halen 300'e yakın terör eyleminin soruşturmalarda yaşanan zorluklardan dolayı çözülemediği açıklandı.

Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ETA'nın varoluşundan bu yana yaklaşık 9 bin üyesinin yakalandığı, 2012-2014 arasında gözaltına alınan üyelerinin yüzde 95'inin de cezaevinde olduğu duyuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title