Haberler

İş Kazalarında 8. Hafta Nöbeti

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan iş kazalarını protesto için 8 haftadır 'Vicdan ve Adalet Nöbetiö tutan hayatını kaybedenlerin yakınları bu hafta da eylemlerine devam ettiler.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan iş kazalarını protesto için 8 haftadır 'Vicdan ve Adalet Nöbetiö tutan hayatını kaybedenlerin yakınları bu hafta da eylemlerine devam ettiler. Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen topluluğun bu haftaki eylemine gazeteci Balçiçek İlter de destek verdi.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK / İSTANBUL DHA

'Kaza Değil Cinayet, Vicdanınız Yok mu?", 'İş kazası değil bu bir cinayet" yazılı afiş açan grup, iş kazalarının yaşandığı İstanbul'un ilçelerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı. Eylemde son dönemde iş kazalarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları sergilendi. Oturma eylemi yapan grup adına basın açıklamasını Van'da yaşanan ikinci depremin ardından göçen Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in kardeşi Tuncel Emir okudu.

Konuşmasına Samsun-Canikli'de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başlayan Tuncel Emir, eylemlerinin 8. Haftasına gelmesine rağmen kendilerine destek vermeyen sendikaları eleştirdi. Emir, 'Vicdan ve adalet nöbetimizin farkında oylana güya sendika, güya meslek odası, güya emekçi dostu siyasal, sosyal organizasyonlara, milletvekillerine sesleniyoruz. Hadi bir noktada vatandaşı anlıyoruz' ya siz? Nedir sizin derdiniz? Hangi halinizden anlaşılır işçi, emekçi dostu olduğunuz. İşçinin yaşam hakkına kayıtsız kalanların ücret artışı mücadelesinin inandırıcılığı olur mu? Niye varsınız? Mikrofonun ve sahnenin sizin olduğu anlar mıdır sizin için tek kıymetli olan?" dedi.

Emir ardından son dönemde Türkiye'nin farklı illerinde yaşanan iş kazaları ve ölü-yaralı sayısını açıkladı. Basın açıklamasının ardından Gazeteci ve haber programcısı Balçiçek İlter, iş kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlarla konuştu. İlter, Esenyurt'da 11 kişinin hayatını kaybettiği çadır yangınında hayatını kaybeden Seyfettin Topal'ın ağabeyi İdris Topal'a yaşadıklarını sordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balçiçek Pamir Galatasaray Cem Emir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title