Haberler

İran'da Canlı Yayında Elektrik Kesildi

İran’da gündemden düşmeyen elektrik kesintilerinin artık ulaşmadığı yer kalmadı.

İran'da gündemden düşmeyen elektrik kesintilerinin artık ulaşmadığı yer kalmadı. İran'da canlı yayın esnasında da elektrikler kesildi.

İran'da haftalardır süren elektrik kesintilerinin etki alanı her geçen gün genişliyor. İranlı yetkililer, bankalar ve devlet dairelerinin iş saatlerini değiştirmekle kalmayıp tüketim kotası uygulayarak halka tasarruf yapma çağrısında bulunurken, devlet tekelinde olan Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı 1. kanalda da canlı yayın esnasında elektrikler kesildi. Yayın esnasında elektrik kesintisine uğrayan kanal, kısa süre sonra jeneratörün devreye girmesiyle yayına devam etti. Ekranın tekrar aydınlanmasından sonra sunucu, "Bu kadar tasarruf yapın diyorlar, al işte bizim de elektrikler kesildi" dedi.

Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Su krizinden sonra bu kez de yaşanan elektrik kesintileri geçtiğimiz günlerde sokak gösterileri ile protesto edilmişti. Gösterilere müdahale eden İran polisi, bazı göstericilerin "genel düzeni bozmak" suçundan gözaltına alındığını paylaşmıştı.

Elektrik krizi bölgesel ilişkileri de etkiledi

İranlı yetkililer, elektrik kesintilerine havaların sıcaklığıyla birlikte tüketimin artışını neden göstermişti. Bunun yanı sıra her fırsatta doğudaki komşusu Bağdat'ın en yakın dostu olduğunu dillendiren İranlı yetkililer, borçları sebebiyle Irak'ın elektriğini keserek ülkenin güneyindeki petrol zengini Basra'yı ve diğer birçok kenti elektriksiz bıraktı. Elektrik kesintileri Irak'ta geçen hafta hizmet yoksunluğu, işsizlik ve elektrik kesintisi nedeniyle patlak veren gösterilerde İran karşıtı sloganlar atıldı. Irak, İranlı yetkililerle elektrik krizinin çözümü için yapılan görüşmelerde başarılı olamayınca yönünü Suudi Arabistan'a çevirdi ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin talimatı doğrultusunda bakanlardan oluşan üst düzey bir heyet Suudi Arabistan'a geldi. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Irak İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title