Haberler

İnternet Düzenlemesi Meclis'ten Geçti

Güncelleme:

İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı'na yeni yetkiler verilmesini de içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı'na yeni yetkiler verilmesini de içeren "Torba Kanun" teklifinde Cumhurbaşkanı Gül'ün düzeltilmesini istediği maddeler değişti ve teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun, internet alanında da yeni düzenlemeler içeriyor ve TİB Başkanı'na yeni yetkiler veriyor. 

YENİDEN TANIMLANAN TRAFİK BİLGİLERİ NELER İÇERECEK?

Buna göre, yeniden tanımlanan trafik bilgisi, taraflara ilişkin IP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abonelik bilgilerini içerecek.

TİB tarafından yalnızca mahkemelerce talep edilen trafik bilgileri istenebilecek. Trafik bilgisi ancak bir suç soruşturması veya kovuşturması kapsamında mahkemelerce talep edilmesi halinde TİB Başkanlığı tarafından içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı veya erişim sağlayıcıdan alınarak, verilecek.

TİB BAŞKANI'NIN ERİŞİME ENGELLEME KARARI 24 SAAT İÇİNDE HAKİM ONAYINA SUNULACAK

TİB Başkanı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararı, 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulacak. Hakim, onayına sunulan konuyla ilgili 48 saat içinde karar verecek.

Soruşturma aşamasında verilen hakim kararı, sulh ceza mahkemeleri tarafından verilecek. Bu karar, birden fazla sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde, HSYK tarafından belirlenen mahkeme tarafından verilecek.

GENEL KURUL'DA "HIRSIZ VAR" GERGİNLİĞİ

CHP  İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Torba yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. Sarı, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını eleştirerek, "Bu mecliste hırsız var diye bağırırken boşa bağırmamışız. Evet hırsız var" dedi ve eleştirilerini sürdürdü.

Konuşmasını tamamladıktan sonra Sarı yerine geçerken, AK Partili milletvekilleri, konuşmanın hakaret içerdiğini iddia ederek, Sarı'ya müdahale etmeyen TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya tepki gösterdiler. Bazı AK Partili milletvekilleri seslerini yükselterek Mumcu'ya seslenirken yaşanan tartışma nedeniyle Mumcu, birleşime ara verdi.

TANSİYON YÜKSELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı'nın konuşmasına tepki gösteren çok sayıda AK Partili milletvekili CHP sırasına giderek bağırmaya başladı ve Sarı'nın üzerine yürüdü. Bunun üzerine CHP ve AK Partili milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı. Yaşanan tartışma, araya giren Grup Başkanvekillerinin ortamı yumuşatmasıyla kavgaya dönüşmeden sonlandırıldı. Müslim Sarı ise, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal tarafından sıraların bulunduğu yerden uzaklaştırıldı.

Genel Kurula yaklaşık 20 dakika verilen aranın ardından birleşime devam edildi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Partili milletvekillerinin CHP sıralarını işgal ettiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Hamzaçebi, "Meydan okuyan üst perdeden konuşan arkadaşlarınız var. İşgal ettiniz. Ayıp denen bir şey var" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Erdoğan Güldal Mumcu Müslim Sarı İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

demokraterdog@gmx.de:

Ukraynada bir kere villanın resimini gösterdiler, namusuz başbakanı helikopterle kaçtı. Bizde üç aydan beri her şey belli, birşey olmuyor. Yuh bu ülkeye.

75
6
yanıtYanıtla
VATAN HAİNLERİkaasiirgaa@hotmail.com:

Bu memlekete neden bir çivi çakılmadığı açık net belli oluyor bu kadar vatan haini varken kan emici varken onlarla uğraşmaktan kimse bir şey yapamamış. Helal olsun Recep Tayyip Erdoğana ki hem vatana hizmet etti hemde bu vatan hainleri kan emicilerle mücadele etti halada ediyor 12 senedir sayısızca engel çıkartmanıza rağmen ülke adına yaptıkları ortada HELAL OLSUN...

15
30
yanıtYanıtla
Emiremirs123@hotmail.com:

Onu yaptı bunu yaptı sunu yaptı ulan gorende 5 cephede savaştıda ülkeyi korudu sancak işi halka hizmet tabi yapacak 30 bin lira maaş alıyo 15 ni versinler bende yaparım

yanıt0
yanıt0
VATAN HAİNLERİkaasiirgaa@hotmail.com:

SEN ZİHİN ENGELLİMİSİN ARKADAŞ BİR 12 SENEDE YAPILANLARA BAK BİRDE ONDAN ÖNCESİ OLAN 78 SENEDE YAPILANLARA... 78 SENEDE İST SUYU YOKTU DOĞALGAZI YOKTU ELEKTİRİĞİ YOKTU BU ADAM GELDİ OKADAR ENGELE RAĞMEN YOLUNU SUYUNU ELEKTİRİĞİNİ GETİRDİ İSTANBULA TÜRKİYEYE ÇAĞ ATLATTI TABİ SEN ZENGİN BEBESİYSEN BUNLARI BİLMESSİN BİRAZ ÇIK FAKİR KESİMLERİ DOLAŞ TÜRKİYE TAKSİMDEN BEŞİKTAŞTAN İBARET DEĞİL...

yanıt0
yanıt0
ALANYAsaffet_b@yahoo.de:

@VATAN HAİNİ : 78 senede Cumhuriyetin edindiklerini satarak, yok pahasına sağa sola peşkeş çekerek, yüksek vergilerle bu yatırımları yaptı iktidar ve sen halen daha savunuyorsun ! SEKA tesisler, 1800 dönüm arazi, bina, 1.1 milyon dolara satıldı, sadece bina içindeki hurdanın değeri 1.3 milyon dolar!! sen neden bahs ediyorsun burada. Her yatırımın arkasından yolsuzluk çıkıyor, neden bu kadar yol yapıldığı anlaşılıyor!! Memlekete bir çivi çakılmadı diyorsun bir de utanmadan, tüm devlet kurumlarını sattılar 12 yıl içerisinde ve 78 yıldır bir şey yapılmamış, git işine be, gerizekalı, önce bir gözlerini aç, hırsızlar gör ondan sonra çık karşımıza !!!

yanıt0
yanıt0
yalnız adamfotosumer@hotmail.com:

recep çok uyanık,ama onu destekleyen zavallılar sayesinde.bi sirkelenin,yüzünüze sovuk su serpin ,belki düzelirsiniz.akp liler

24
12
yanıtYanıtla
şırnex73lerrer4545@hotmail.com:

oyumu bdp ye verecektim ama darbe tehlikesine karşı oyumuz akpye dir.seçimle gelen seçimle gitmelidir.asıl vatansever demokrasiye saygısı olan ve demokrasiye sahip çıkandır.iktidarın tahtasının sallandığı bu günlerde tüm gücümüzle akp yi destekliyoruz.kasetlere iyice alıştılar şantaja iyice alıştılar.en buyuk ahlaksızlık şantajı yapamdır yapan değildir.

11
22
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜwerty27@hotmail.com:

ÖRNEK mesele aKp Chp MHP degiL..mesele daa möhüm..mesele vatan miLLet TÜRKLÜK..akpnin HİZMETİ oldu evet..kime kandile APOya pekakkyaa..

23
7
yanıtYanıtla
ZEKİnkarabiyik@mynet.com:

NE DEDİ SN.BAŞBAKAN DEVLETİN KRİTOLU TELEFONLARINI BİLE DİNLİYORLAR BUNLAR ALÇAK,EE NE OLDU ŞİMDİ BÖYLECE BU SES KAYITLARININ GERÇEK OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞ OLMUYOR MU,PEKİ KRİTOLU TELEFON TELEFONUN ŞİFRELERİ SADECE BAKAN,MÜSTEŞAR GİBİ ÜST DÜZEY KAMU YETKİLİLERİNDE OLUR,O ZAMAN O ŞİFRELERİN BİLAL ERDOĞANDA NE İŞİ VAR,BİLAL ERDOĞANLA HANGİ DEVLET SIRRI KONUŞULACAKTI,EVET SN.BAŞBAKAN KONUŞMALAR MONTAJ DİYE YERİ GÖYÜ İNLETİYOR,FAKAT ÖTE YANDAN TELEFONUMU DİNLEMİŞLER İYOR,KRİTOLU TELEFONUN NASIL DİNLENDİĞİNİ BULMAK İÇİN DÖRT TARAFTAN FAALİYET BAŞLAMIŞ.NEYSE İNTERNET YASAKLARI VE GELEN AĞIR CEZALARDAN SONRA NASILSA ARTIK BU HABERLERİ HAK ALAMAYACAK ÇOK TEMİZLENECEĞİZ BUNDAN SONR,A

22
4
yanıtYanıtla
LEYLAnazli.cerkez@hotmail.com:

Kardeşim sen ben ne desek boooş, bunlar bölünmeye ,soyulmaya ,anlamaz yerine koyulmaya razılar inadın sırasımı arkadaş anlamıyorum kı sağ parti istiyorsan başkasını destekle adamlar resmen neler yapmış etmiş ama yok bunlar hala burnunun dikine gidiyorlar.Sadece rte nin dediğine bakmayın arkadaşlar bi genel bakın haklı mı haksız mı böyle anlayamazsınız ınadınızdan

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title