Haberler

Tıp Öğrencilerin Küstah Karikatürüne Hemşire ve Doktorlardan Tepki

Güncelleme:

Kılçık Dergisi'nin hemşireleri ve intern doktorları konu alan karikatürlerine, hemşerilerin ardından intern hekimlerde tepki gösterdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin çıkardığı 'Kılçık' adlı mizah dergisinde hemşirelerle ilgili karikatüre, hemşirelerin ardından, intern yani 6'ncı sınıftaki tıp öğrencisi doktorlar da tepki gösterdi.

"KINIYORUZ" DENİLDİ

Grup adına açıklama yapan Emre Kıymık, "Hemşirelerimizi itham ederek küçük düşüren hakaretler ve cinsiyetçi açıklamalar içeren yazıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

"İNTERNKEN BELASI DOKTORKEN RÜYASI"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından eğitim yılı sonunda çıkarılan 'Kılçık' adlı mizah dergisindeki bir karikatür hemşirelerin tepkisine neden oldu. Dergide 'Hemşireler doktorların .... dır/dir/dur/dür' başlığı ile yazılan 30 maddelik anket yer alan şıklar arasındaki, 'İnternken belası doktorken rüyası, sevgilileri, talibi, kıskanç yardımcıları, amalesi, miniciği, yüzüne gülen arkasından dedikodu yapanlarıdır, evlilik için aday rezervidir, günah keçisidir, küçükken ezer büyüyünce sever' gibi şıklar yer aldı.

"DERGİNİN BİZLERLE ORGANİK BAĞI BULUNMAMAKTADIR"

Olayı kınayarak tepki gösteren hemşirelerin ardından bugün de intern doktorlar dergiye tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 100 kişilik grup adına Emre Kıymık yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Adı geçen dergide hemşirelerimizi itham ederek küçük düşüren hakaretler ve cinsiyetçi açıklamalar içeren yazıyı kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. OMÜ intern doktorlarına mal edilen yazının ve yayınlanan derginin bizler ile hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Adı geçen dergi OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın imtiyaz sahipliğinde yayınlanmaktadır. Yani dememiz odur ki yayınlanan bu derginin ne hazırlanmasında ne denetlenmesinde ne de basımında intern doktorların herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

chp li figen:

e doğru yazmışlar yalanmı. . . . . . . . . . . . .

9
29
yanıtYanıtla
x:

derhal dava acimali. Bu ne rezalet

9
5
yanıtYanıtla
Osmaniye:

Bu haberlerin doğruluk payı var. Eğer iş yerinde bir hemşirenin işi rast gidiyorsa yani doktorla iyi anlaşıyorsa bu hemşirenin yada doktorun kültüründen kafasının çalıştığından falan değil. Sadece ve sadece bu dır dir dur dür ler sayesinde. Yani ne hemşireler masum ne doktorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title