Haberler

İngiltere'nin AB Üyeliği Tartışmaları

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair: "AP seçim sonuçları görmezden gelinemez" "Sonuçlar, Avrupa'ya ve İngiltere'ye 'artık uyanın' mesajı veriyor" "İngiltere üyeliğini yeniden müzakere etmek yerine, Avrupa'nın geleceğinin şekillenmesine odaklanmalı"

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde AB ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) gibi partilerin yüksek oy almasının görmezden gelinmemesi ve Avrupa destekçilerinin AB'nin değişmesi gerektiğini kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Britanya Endüstri Konfederasyonu'nun (CBI) İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği toplantıda konuşan Blair, geçen ay yapılan AP seçim sonuçları ve ülkede uzun zamandır tartışmalara neden olan İngiltere-AB ilişkilerine değindi.

Avrupa destekçilerine AB'nin değişmesi gerektiğini kabul etmeleri için seslenen Blair, "İngiltere'de UKIP'in ve Fransa'da Ulusal Cephe'nin zaferleri, kıta genelinde 'Avrupa'daki anti-statüko' platformlarındaki partilerin seçilmesi birşeyi ifade ediyor. Bu görmezlikten gelinemez. Seçim sonuçları önem taşıyor. Sonuçlar, Avrupa'ya ve İngiltere'ye 'artık uyanın' mesajı veriyor" diye konuştu.

Avrupa'nın reformlaşamadığı zaman, tehlike oluşturmaya başlayacağı konusunda uyarıda bulunan Blair, "Bazı Avrupalı liderler, aşırı sağın yükselmesine karşın Avrupa yanlısı çoğunluğa halen yer olduğunu söylüyorlar, evet bu doğru ancak aynı zamanda bu duruma kayıtsız kalmak demektin ve tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

AB ve göçmen karşıtı politikalar yürüten UKIP'in İngiltere'deki AP seçimlerinden zaferle çıkması, vatandaşların İngiliz hükümetine AB konusunda vermek istediği bir "mesaj" olarak yorumlanmıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, gelecek yıl yapılacak genel seçimde partisinin iktidar olması halinde, önce AB ile ilgili reform taleplerini ortaya koymak ve ardından 2017 yılında ülkesinin AB üyeliğini referanduma götürmek istiyor. Birliği iyileştirmek ve geliştirmek için değişiklikler yapılabileceğini savunan İngiltere Başbakanı, bu arzusunu sürekli dile getiriyor.

Cameron'ın AB referandum planını da eleştiren Blair, birliğe yönelik yeni bir yaklaşımın "asgari düzeyde anlaşma değişikliği" içermesi gerektiğini ifade etti. Birleşik Krallık'ın kendi AB üyeliğini yeniden müzakere etmek yerine, Avrupa'nın geleceğinin şekillenmesine odaklanması gerektiğini ifade eden Blair, "Cameron'ın Avrupa'da bir değişimi iyi bir şekilde savunacağını düşünüyorum" dedi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Tony Blair Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title