Haberler

İlk İsveçli Astronot Uzaya Çıktı

İsveç, Sabaha Karşı Fırlatılan Discovery ile İlk İsveçli Astronot Christer Fuglesang'ın Uzaya Çıkışını Sevinçle Kutladı.

İsveç, sabaha karşı fırlatılan Discovery ile ilk İsveçli astronot Christer Fuglesang'ın uzaya çıkışını sevinçle kutladı.

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Discovery fırlatılmadan kısa bir süre önce astronot Fuglesang'ı telefonla arayarak sohbet etti ve iyi şanslar diledi. Reinfeldt, sözcüsü aracılığıyla İsveç haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, "Umarım, yolculuk plana uygun bir şekilde olur ve (Fuglesang'ın) uzayda başarılı çalışmalar yapar" dedi.

Kral Carl 16. Gustaf da kutlamalara katılarak bir mesaj yayımladı. Mesajda, Fuglesang'ın Uluslararası Uzay İstasyonuna koymak için yanında küçük bir İsveç bayrağı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Uzay mekiği Discovery, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden yerel saatle 08.47'de (TSİ 03.47) fırlatılmış ve 7 kişilik mürettebatıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğuna başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title