Haberler

İhracatçı Birliklerinden, İthalat Yapan Ülkelere Mektup

Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB), Türkiye'den ithalat yapan ülkelere FETÖ'nün darbe girişiminin ardından göndermek için hazırladığı mektupta, "Türkiye'de demokratik rejim devam ediyor, asayiş berkemal. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB), Türkiye'den ithalat yapan ülkelere FETÖ'nün darbe girişiminin ardından göndermek için hazırladığı mektupta, "Türkiye'de demokratik rejim devam ediyor, asayiş berkemal. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olmaya devam ediyor." denildi

EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğe bağlı firmaların ihracat yaptığı 206 ülkedeki alıcılarla paylaşılması için mektup hazırlandı.

Mektupta, FETÖ'nün darbe girişiminden bahsedilerek, bir grubun Ankara ve İstanbul'da harekete geçtiği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinin darbeye karşı olduğu ve bunun püskürtülmesi için canla başla mücadele edildiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, yurt dışındaki alıcıların, Türkiye'deki gelişmelerden hızlı ve doğru bilgi sahibi olmaları için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Tüm ithalatçılara, Türkiye'de demokratik rejiminin kesintisiz devam ettiğini ve seçilmiş hükümetin iş başında olduğu mesajını verdiklerini aktaran Kızılgüneşler, mektupta "Türkiye'de demokratik rejim devam ediyor, asayiş berkemal. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olmaya devam ediyor" vurgusunu yaptıklarını ifade etti.

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ise Türkiye'de her kesimin tek vücut olarak darbe girişimine karşı çıktığını ithalatçılara anlattıklarını belirterek, "Türk halkının sokaklara dökülerek gösterdiği tarihi dayanışmayı, tüm siyasi partilerin demokrasiden yana sergiledikleri tavrı, 16 Temmuz tarihli olağanüstü Genel Kurul toplantısı sırasında TBMM'de 4 siyasi partinin demokrasiye sahip çıkan ortak bir bildiriye imza attıklarını, dünya genelinde ticari ilişki içinde olduğumuz ithalatçılara ilettik." ifadelerini kullandı.

Tarakçıoğlu, mektupta, alınan ekonomik tedbirlerin de yer aldığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title