Haberler

İhlas Vakfı hayırseverlerin yardımları ile Afganistan'da Kur'an kursu ve su kuyusu açtı

Güncelleme:

Kuruluş gayesi "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" Hadis-i şerifini kendine rehber edinen İhlas Vakfı, insanlara faydalı olmaya devam ediyor.

Kuruluş gayesi "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" Hadis-i şerifini kendine rehber edinen İhlas Vakfı, insanlara faydalı olmaya devam ediyor. Vakıf, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Cevizcan vilayetinin 2 bölgesinde ayrı ayrı hayırseverlerin yardımları ile Kur'an kursu ve su kuyusu açtı.

Kamu yararına çalışan vakıf statüsü ile 44 yıldır hizmetlerine devam eden İhlas Vakfı, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Cevizcan vilayetinin 2 bölgesinde ayrı ayrı hayırseverlerin yardımları ile Kur'an kursu ve su kuyusu açarak hayır dualar aldı.

Yıllarca süren iç savaş ve hala devam eden terör sebebi ile yoksullukla mücadele eden Afganistan'ın Türkmen Bölgesi Cevizcan Vilayetinde İhlas Vakfı, Afganistan'ın önemli STK'larından biri olan İpekyol Vakfı ile birlikte Kur'an Kursu ve su kuyusu açılışı gerçekleştirdi.

"Bizleri unutmayın"

İpekyol Vakfı Başkan Yardımcısı Abdülhakim Mahdum, açılışta yaptığı konuşmada 41 yıldır Afganistan'da iç savaş olduğunu belirterek, "Yokluk, yoksulluk hat safhada, Türkiye'den gelen yardımlar ile acil ihtiyaç olan su kuyusu ve medrese ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bizleri unutmayın arayın sorun" dedi.

Mahdum, iki bölgede açılan Kur'an kursu ve su kuyusunun birincisine Seyyid Abdülhakim Arvasi ismini ikincisine de Hüseyin Hilmi Işık hazretlerinin isimlerini verdiklerini söyledi.

Mahdum, açılan Kur'an kursunda çocukların dinini ve ahlakını öğreneceklerini, su kuyusu ile de susuzluklarını gidereceklerini ifade ederek, yardımları gönderen Türk halkına, hayırseverlere, emeği geçenlere ve İhlas camiasına ve İhlas Vakfı'na teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan İhlas Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title