Haberler

Husilerin "İçişleri Bakanı Maveri" Lübnan'da Öldü

Yemen'de, Husilerin kurduğu hükümetteki İçişleri Bakanı Abdulhakim el-Maveri, tedavi gördüğü Lübnan'da hayatını kaybetti.

Yemen'de, Husilerin kurduğu hükümetteki İçişleri Bakanı Abdulhakim el-Maveri, tedavi gördüğü Lübnan'da hayatını kaybetti.

Husilere ait SABA haber ajansının haberine göre, Husiler tarafından kurulan ancak uluslararası meşruiyeti bulunmayan kabinede İçişleri Bakanı olarak görev yapan Maveri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi.

Husilere bağlı "Yüksek Siyasi Konsey"in Başkanı Mehdi el-Meşat imzasıyla yayımlanan taziye mesajında, Maveri'nin ölümcül bir hastalığa yenik düştüğü aktarıldı.

Maveri'nin tedavi gördüğü Lübnan'a ne zaman ve nasıl gittiğine dair bilgi verilmedi.

Yemen yerel basını, Maveri'nin, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince daha önce düzenlenen hava saldırısında yaralanan ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğuyla Umman üzerinden tahliye edilenler arasında Lübnan'a ulaştırıldığı ihtimaline dikkat çekti.

Yemen'in başkenti Sana ve diğer bazı bölgeleri 2014'ten bu yana kontrollerinde tutan Husiler, Tuğgeneral Abdulhakim el-Maveri'yi İçişleri Bakanı olarak atamıştı.

Maveri, Husilerin devlet kurumlarını ele geçirmesinin ardından kendi adamlarını atama konusunda etkili isimlerden biri olarak biliniyordu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanı Lübnan Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title