Haberler

Hırvatistan Başbakanı Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret etti

Güncelleme:

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Zagreb'de yapımı devam eden Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret etti. Proje kapsamında hastanenin renovasyon çalışmaları devam ediyor.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Akfen İnşaat- Dost İnşaat tarafından ülkenin başkenti Zagreb'de yapımına devam edilen Sister Of Mercy Hastanesi projesine ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Plenkovic'i Akfen Holding Başkanvekili ve CEO'su Selim Akın, Akfen İnşaat Genel Müdürü Mesut Coşkun Ruhi ve proje çalışanları karşıladı.

Kuruluşundan itibaren yurt içi ve yurt dışında havalimanı terminalleri, doğalgaz boru hatları, hidroelektrik santralleri ve gayrimenkul projeleri gibi altyapı projelerini hayata geçiren Akfen İnşaat, 1895 yılında hayata geçirilen tarihi Sister Of Mercy Hastanesi'nin renovasyon çalışmasını Dost İnşaat iş birliğiyle üstlendi. Hastanenin 110 bin metrekare alan üzerinde 22 binası bulunuyor. Depremde zarar gören 2022 yılının Kasım ayında sözleşmesi imzalanan ve çalışmaları başlayan proje, 2025 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret eden Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic'e ülkenin Sağlık Bakanı Vili Beroş ve İnşaat Bakanı Branko Bacic de eşlik etti. Akfen Holding Başkanvekili ve CEO'su Selim Akın, Akfen İnşaat Genel Müdürü Mesut Coşkun Ruhi ve proje çalışanları tarafından karşılanan Başbakan Plenkovic tarihi hastanenin renovasyonu konusunda yürütülen çalışmaları yakından izlerken, proje hakkında da bilgiler aldı.

Üstlenilen proje kapsamında aynı kampüs içerisinde yer alan ve kullanımı devam eden 6 binadan 4 binanın renöve edilmesi ve 2 binanın yıkılıp tamamen yeniden yapılması bulunuyor. Sister Of Mercy Hastanesi projesinin güçlendirme tasarım safhası Avrupa Birliği Dayanışma Fonu, yapım aşaması ise Hırvatistan Hükümeti'ne bağlı Sağlık Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Projenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hırvatistan Zagreb Hastane Finans Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title