Haberler

Hırsızlık Güvenlik Kamerası Bozulduğu Dönemde Gerçekleşti

Uşak'taki Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından biri olarak gösterilen ''Kanatlı Denizatı Broşu''nun, müzedeki kamera arızası sırasında kalıbının çıkarıldığı, İran'da taklidinin hazırlanmasının ardından orijinaliyle değiştirildiği ortaya çıktı.

Uşak'taki Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından biri olarak gösterilen ''Kanatlı Denizatı Broşu''nun, müzedeki kamera arızası sırasında kalıbının çıkarıldığı, İran'da taklidinin hazırlanmasının ardından orijinaliyle değiştirildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, 6 kişi tutuklandığı, 3 kişi hakkında da yakalama müzekkeresi çıkarıldığı ''Karun Hazinesi'ndeki hırsızlık iddiası'' ile ilgili olayın ayrıntıları da ortaya çıktı.

İddiaya göre, müze müdürünün de aralarında bulunduğu grubun bir araya gelerek, tarihi eser kaçakçılığı yapmayı konuştuğu ve müzedeki ''broşu sahtesiyle değiştirmeyi'' kararlaştırarak, bununla ilgili planlar yaptığı belirlendi.

Müzede, kamera ve alarm sisteminde aynı dönemde yaşanan arıza sırasında, hazinenin en değerli parçalarından biri olan ve korunduğu özel bölmenin anahtarı yalnızca 3 kişide bulunan ''Kanatlı Denizatı Broşu''nun yerinden alınarak, kalıbının çıkarıldığı tespit edildi. Broş tekrar yerine konulurken, çıkarılan kalıp ise İran'a götürülerek sahtesinin hazırlandığı ve müzedeki orijinaliyle değiştirildi.

Orijinal parçayı alan F.İ, O.S, F.Y ve A.P, ayarlanan alıcılarla buluşmak üzere İstanbul'a gitti. Alıcılar, orijinal broşu inceleyince, tabancalarını çekerek broşu gasp ederek kaçtılar. Orijinal broşu kaptıran ekip, eli boş halde Uşak'a döndü.

Organizasyon içinde yer alan kişilerden bazıları, yakın oldukları, Uşak'ta görevli polis memuru B.Y'ye durumu anlatarak, gasp edilen broşun geri verilmesi konusunda yardım ve aracılık yapmasını istedi.

Aynı dönemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uşak Valiliği ve Uşak Başsavcılığı'na gönderilen imzasız ihbar mektubunda, ''broşun sahtesiyle yer değiştirildiği'' bildirildi.

Bakanlık'tan görevli müfettişler müzede incelemelerde bulunurken, Uşak Başsavcılığı'nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisleri de ''teknik takip'' başlattı. Müzedeki eserleri tek tek inceleyen Bakanlık müfettişleri, ''Kanatlı Denizatı Broşu''nun kayıtlarda, sergilenen broştan 1 gram daha ağır olduğunu tespit edince, daha detaylı inceleme başlattı ve broşun orijinal olmadığını belirledi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan bazıları ifadelerinde olayı detaylarıyla anlatırken, müdür K.A'nın da adalarında bulunduğu bir bölümü ise ''susma hakkını kullanarak'' ifade vermedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title