Haberler

Hdp'liler Zeybek Oynayıp Halay Çekerek Kutlama Yaptı

muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri partilerinin yüzde 10 barajını aşmasını zeybek ve harmandalı oynayıp, halay çekerek kutladı.

muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri partilerinin yüzde 10 barajını aşmasını zeybek ve harmandalı oynayıp, halay çekerek kutladı. HDP Marmaris Eş Başkanı Emil Eker, "Zalimlere ve diktatörlere son verildiği seçim sonucu, çok mutluyuz" dedi.

HDP'nin yüzde 10 barajını aşarak yüzde 13,1 oy alması ve meclise 80 milletvekili göndermesi partililer tarafından kutlandı. Çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yaklaşık 500 kişi Kordon Caddesi Atatürk Anıtı önünde toplandı. "Barajları aştık inan, denizlere ulaştık", "Bağlamadan başka bir şey çalmadık" dövizlerini taşıyan grup, boyunlarına astıkları Türk Bayrağı ve parti flamaları ile Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. HDP'nin kutlama yaptığını gören bazı yabancı turistler ise partililerle birlikte halaya katılarak, hatıra fotoğrafı çektirip video kamerayla görüntü kaydetti. Konfeti ve havai fişeklerin atıldığı kutlamalarda, çocuklar da anne babalarıyla halaya eşlik etti. İki saat boyunca halay çekip partiler son olarak Aydın yöresine ait Harmandalı ve Muğla Zeybeği oynadı. Zeybek ve harmandalı oyunlarına çevredeki vatandaşlarda katıldı. "Seçim çalışması sonunda zaferimizi taçlandırmak için toplandık" diyen HDP Marmaris Eş Başkanı Emil Eker, "Zalimlerin ve diktatörlerin son verildiği seçim sonucu. Çok mutluyuz. Marmaris İlçesi'nde 3 bin 553, Muğla genelinde ise 27 bin civarında oy aldık. 2011 seçimlerinden sonra oy oranımızı yüzde 62 artırdık. Bundan sonra asıl asli görevlerimiz başlıyor. Bizlere verilen emanet oylara sahip çıkmak ve verdiğimiz vaatlerini yerine getirmek için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz. Marmaris ve Muğla genelinde seçmenimize verdiğimiz sözler mutlaka yerine getirilecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. İki saat süren kutlama sonunda partililer sessizce dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500

Yorumlar (2)

cCc ALP_ER cCc Mobil-ANDROID:

EGE BİR KARADENİZ OLAMADINIZ YAZIKLAR OLSUN.

0
2
yanıtYanıtla
BARİŞ:

ARTİK SAVAŞ VE KİN BİTSİN. . KARDEŞ KARDEŞİ VURMASIN. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title