Haberler

Hayvanseverler Borçlandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar tarafından sokak hayvanlarına yardım toplamak için kurulan Animal Aid (Hayvan Yardımı) Grubu, gelirlerdeki düşüş ve mama fiyatlarındaki artış nedeniyle 6 bin 500 lira borçlandı.

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar tarafından sokak hayvanlarına yardım toplamak için kurulan Animal Aid (Hayvan Yardımı) Grubu, gelirlerdeki düşüş ve mama fiyatlarındaki artış nedeniyle 6 bin 500 lira borçlandı. Sokak hayvanları için günlük mama dağıttıklarını anlatan grup sözcüsü Alman 52 yaşındaki Tina Kosuch, hayvanseverleri ve restoran işletmecilerini yardıma çağırdı.

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) bünyesinde 8 yıl önce kurulan Animal Aid Grubu, aralarında Türk, İngiliz, Alman, Hollandalı, Fransız, İskoç, Avusturyalı, Avustralyalı ve İrlandalı hayvanseverlerin bulunduğu 100'ü aşkın üyesiyle sokak hayvanlarına yardım için çalışıyor. İlçede sokak hayvanlarının barınma, yiyecek ve tedavi giderleri için organizasyonlar düzenleyerek yardım toplayan grup, Foça Mahallesi'ndeki 2'nci el eşya mağazasından elde ettiği geliri de yine sokak hayvanları için harcıyor.

BAĞIŞ VE MAĞAZA GELİRLERİ DÜŞTÜ

İlçede turizm gelirlerindeki düşüşle birlikte başlayan ekonomik durgunluk, Animal Aid'i de olumsuz etkiledi. Azalan bağış ve mağaza gelirlerine, mama fiyatlarındaki artış da eklenince Animal Aid, geride kalan ocak ayıyla birlikte 6 bin 500 lira borçlandı. Fethiye'nin birçok mahallesinde sokak hayvanlarına günde 2 kez mama bırakmaya devam eden grup üyeleri, daha fazla borca girmemek için hayvanseverleri ve restoran işletmecilerini göreve çağırdı.

"GELİR ELDE ETMEKTE ZORLANIYORUZ"

Mama faturalarının çok yükseldiğini anlatan Animal Aid sözcüsü Tina Kosuch, nerdeyse her gün araba çarpan bir sokak hayvanını tedavi ettirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bu kış sokakta çok fazla hayvan olduğunu anlatan Kosuch, Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Belediyesi'ne ait hayvan barınağında da köpek sayısının 300'e yaklaştığını kaydetti. 2'nci el mağazasına olan ilginin de düştüğünü aktaran Kosuch, "Bu ay 6 bin 500 lira borca girdik. Gelir elde etmekte çok zorlanıyoruz. Mağazamıza ilgiyi arttırmak için tadilat yaptırmaya düşünüyorduk. Yardım etmek isteyen herkese bu organizasyonda yer var. Tüm hayvan severleri bizimle çalışmaya bekliyorum" dedi.

Fethiye'deki restoran işletmecilerinden de yardım isteyen Kosuch, "Artık yemekler, bizim mama giderlerimizi düşürebilir. Eğer bizimle iş birliği yapmak isterlerse, yemek artıklarını onlardan almak istiyoruz. Düzenli bir sistem kurulursa, bu sokak hayvanları için çok iyi olur" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title