Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Ortaca ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Ortaca ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.

İlçede bir restoranda vatandaşlarla biraya gelen Milletvekili Öztürk, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da milletin "Evet" diyeceğini belirtti.

Yeni sistemde bir milletvekilinin kanun teklifi verme hakkı olacağını da kaydeden Öztürk, "Şaka değil, 16 Nisan'da evet çıkarsa muhtarların görevlerinden alınacağını söyleyebiliyorlar. Kanun hükmünde kararname ile muhtarları görevden alma gibi dolmuş şoförlerinin yetkilerini elinden almak gibi işler, millet ile beraber siyaset yapan AK Parti'nin işleri değil." diye konuştu.

Milletvekilinin bakan olma hayali olmaması gerektiğini, sahadan problemi alıp meclise taşımasını istediklerini dile getiren Öztürk, meclisin daha da güçleneceğini vurguladı.

Şu anki sistemde cumhurbaşkanının hiçbir kuruma karşı sorumluluğu bulunmadığını ileri süren Öztürk, "Yeni sistemde yargılayabiliyorsun. Şu andaki sistemde muhalefet milletvekiliyseniz hiçbir değeriniz yok. Ama yeni sistemde CHP'li de olsa MHP'li de olsa, Muğla milletvekiliysen ilgili problemleri daha seri çözebilirsin. Milletvekili hiç olmadığı kadar değerli olacak." ifadelerini kullandı.

Seçilen cumhurbaşkanının iki defa görev yetkisi olacağını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki seçim bitince ülkeyi yönetecekler belli olsun. Ülke kaosa girmesin, zaman kaybetmesin. Seçilen cumhurbaşkanının 2 defa görev yapma hakkı var. 5 yıl hizmet edecek. Eğer millet isterse son defa tekrar görev yapacak. Biz daha demokratik bir ortam yaratmaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Öztürk AK Parti Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title