Haberler

Halep'e Yol Açın" Kampanyası - Kastamonu/

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında un ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunan bir tır, Kastamonu'dan bölgeye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında un ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunan bir tır, Kastamonu'dan bölgeye gönderildi.

Kampanya kapsamında temin edilen 500 çuval un, çocuk bezi ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımların yüklendiği tır, dualar eşliğinde Kastamonu'dan uğurlandı.

Tırın uğurlanması amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Türkiye'nin mazlum halkların yanında durmaya devam ettiğini, bu kapsamda Halep'e yardımların da süreceğini söyledi.

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu da Halep'te masum insanların katledildiğini, Müslümanların buna karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

Kastamonu'nun yardımsever elinin Halep'e ulaştığını dile getiren Dağdelenoğlu, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz, 'Müslümanın derdiyle dertlenmeden bir gece geçiren kişi ben Müslümanım demesin' der. Müslüman olmamızın gereğini yaparak mezalime karşı durmalıyız. Türkiye'de çıkarılan terör olaylarıyla aslında Gazze'nin, Suriye'nin, Halep'in önü kesilmek isteniyor ama bu topraklar asla Gazze, Halep gibi olmayacak. Tırımızda 500 çuval un var, 25 tona tekabül ediyor. Ayrıca kuru gıda maddesi de bulunuyor. Bebek bisküvisi ve bebek bezi de var. Önümüzdeki hafta 2 tır daha gönderilecek. Aralık sonuna kadar 5 tır göndermeyi hedefliyoruz."

Tır, törenin ardından dualar eşliğinde yola çıktı.

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Kampanya kapsamında Ardahan'da toplanan 3 tır gıda ve giyecek malzemesi Suriye'nin Halep kentine gönderildi

Ardahan'da "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan 3 tır gıda ve giyecek malzemesi Suriye'nin Halep kentine gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan, Memur Sen'in de destek verdiği kampanya kapsamında, hayırsever iş adamları ve vatandaşların yardımıyla kentte toplanan gıda ve giyecekten oluşan malzemeleri taşıyan tırlar Ardahan Belediyesi önüne getirildi.

Burada tırların yola çıkmasından önce konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, bugünün Halep'i unutmama ve Halep'deki acıyı paylaşma günü olduğunu belirtti, İHH tarafından başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'den bir anekdot ile konuşmasını sürdüren Özefe, "Bakiler, Kosova'da Mürat Hüdavendigar'ın türbesini ziyaretinde, orta yaş üzerinde, birde genç bir hanım, dua ediyorlar. 'Siz Müslümansınız, Türksünüz herhalde' der. Onlar da 'evet biz bu hazretin, buradaki yetimleriyiz.' derler. Evet, Halep halkı, Suriye halkı bir bütün İslam coğrafyası. Bize insan olmaları hasebiyle Allah'ın emaneti, Müslüman olmaları hasebiyle de Cenab-ı Allah'ın ve Resulullah'ın emaneti." dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Halep'de bugün yapılan zulüm ve katliamın tarihte sayısız örnekleri olduğunu, Halep'e yönelik yardımların bir kere ile sınırlı olmayacağını belirtti.

İHH Ardahan Temsilcisi İsa Demirci de kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı Ardahanlılara teşekkür etti.

Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yardım tırları Halep'e gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahsin Babaş Kastamonu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title