Haberler

Hakkari'de Terör Operasyonu

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında, aralarında sözde "KCK valisi" K.K'nin de bulunduğu 10 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında, aralarında sözde "KCK valisi" K.K'nin de bulunduğu 10 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda, sözde "kent meclisi" yapılanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilenlere yönelik 12 Ekim-4 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 15 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, "İçlerinde sözde 'KCK valisi' K.K. isimli şahsın da bulunduğu 9 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs adli kontrol uygulama tedbiri kararı ile serbest bırakılmış, 2 şahıs ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır." denildi.

Açıklamada, PKK/KCK terör örgütüne finansal destek sağlanması faaliyeti yürüttüğü tespit edilenlere yönelik de 12 Ekim-1 Kasım tarihlerinde operasyonların gerçekleştirildiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Operasyonlarda toplam 14 şahıs gözaltına alınmıştır. 1 şahıs tutuklanmış, 9 şahıs adli kontrol uygulama tedbiri kararı ile serbest bırakılmış, 4 şahıs ise serbest bırakılmıştır. Operasyonlar kapsamında yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde örgütsel doküman olabileceği değerlendirilen 1 adet mektup, PKK/KCK terör örgütü ile alakalı çok sayıda dergi, gazete ve kitap, örgütsel doküman olabileceği değerlendirilen 1 adet kroki, çok sayıda dijital materyal, illegal yazı içerikli pankartlar, PKK/KCK terör örgütü mensubu şahısların resimleri ve örgütü temsil eden fotoğraflar ile örgütsel dokümanlar, toplam 835 bin 100 lira ile 2 bin 791 dolar ele geçirilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title