Haberler

Hakkari'de PKK'lının Cenazesinde Olay Çıktı )

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda ölü olarak ele geçirilen PKK'lının cenazesinde olaylar çıktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda ölü olarak ele geçirilen PKK'lının cenazesinde olaylar çıktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde 27 Eylül 2012'deki operasyonda ölü olarak ele geçirilen PKK'lı Kudret Aslan'ın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Hakkari'ye gönderildi. Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alınan PKK'lının cenazesi aralarında BDP Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Sıddık Akış'ında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlarda taşınarak sloganlarla Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'na getirildi. PKK'lı Aslan'ı burada toprağa veren kalabalık grup, tekrar slogan atarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada bazı göstericiler Çevreyolu, Keklikpınar, Pehlivan ve Medrese Mahallelerine dağılarak yollara barikat kurup ateş yaktı. Polis, uyarıya rağmen kendisine taş ve molotofla saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında yoldan geçen vatandaşlar ile okuldan çıkan öğrenciler zor anlar yaşadı. Olaylar ara sokaklarda sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazan Vadisi Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title