Haberler

Hacılar Dağ Köyü Çalıştayı Sergili ve Konserli Başladı

Güncelleme:

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilecek dağ köyü projesi çalıştayı etkinliklerle başladı.

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilecek dağ köyü projesi çalıştayı etkinliklerle başladı. Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, çalıştay kapsamında Avusturyalı fotoğraf sanatçısı Günter Richard Wett'in fotoğraf sergisi ile klasik müzik konserine katıldı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve davetliler ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilk olarak Avusturyalı fotoğraf sanatçısı Günter Richard Wett'in fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Cuma gününe kadar sürecek olan ve 45 fotoğrafın yer aldığı sergiyi Rektör Keleştemur'la gezen Büyükelçi Wölfer, daha sonra Avusturyalı ünlü piyano sanatçısı Joseph Marx'ın ölümünün 50'nci yıldönümü dolayısıyla verilen klasik müzik konserine katıldı. Sigrid Hagn'ın piyano ve Taner Türker'in çello ile verdiği klasik müzik konseri beğeni topladı.

Erciyes Kayak Merkezi'nin Hacılar Kapı bölümünde gerçekleştirilmesi düşünülen dağ köyü projesi için Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Bölümü ile Avusturya Büyükelçiliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 45 öğrenci ve 12 uzman ile beş gün sürecek olan çalıştay başladı. ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Avusturya'nın kış turizmi konusunda çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirtti. Dekan Büyükmıhçı, "Hacılar'ı geleneksel dokusunu bozmadan bilimsel kriterlere uygun dağ köyü haline getirmek istiyoruz" dedi.

Cuma gününe kadar sürecek olan çalıştaydaki amaçlarının bir beyin fırtınası gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Doç.Dr. Büyükmıhçı, "Avusturyalı profesyonel mimarlar ve akademisyenler ile Türk ekibimizde profesyonel bürosu olan hocalarımız ile Erciyes'in yeni kapısı Hacılar'da beyin fırtınası gerçekleştiriyoruz. Kış turizmine uygun bir dağ köyü için fikirlerimizi paylaşıyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Keleştemur Avusturya Hacılar Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title