Haberler

Güncelleme - Diyarbakır'daki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla 4 farklı alanda döşenmiş 5 büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, uzaktan komutalı ateşleme sistemi ve 300 kilogram patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla 4 farklı alanda döşenmiş 5 büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, uzaktan komutalı ateşleme sistemi ve 300 kilogram patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuları ele geçirmek amacıyla başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" devam ediyor.

Operasyonda, dün icra edilen arazi ve arama taramasında Lice ilçesi Sınır mahallesi kırsalında Sınır tepe bölgesinde, operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla 4 farklı alanda döşenmiş 5 büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, uzaktan komutalı ateşleme sistemi, 8 büyük boy pil ile hazırlanmış pil düzeneği ve 300 kilogram patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen el yapımı patlayıcı düzenekleri emniyetli bir şekilde imha edildi. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, operasyon kapsamında 19 Haziran'dan bu yana 31 kontrol noktasında, 13 bin 694 kişinin sorgulaması, 5 bin 503 araçta da arama yapıldı. Aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, 52 fişek ve tabanca ele geçirildi.

Aranan 49 şahıs yakalandı, bunlardan 3'ü işlemlerinin ardından tutuklandı. Lice ilçesine bağlı Abalı köyünde terör örgütüne yardım ve yataklık ile terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle 74 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title