Haberler

Google'a Cinsiyet Ayrımcılığı Davası

SAN Amerikan teknoloji şirketi Google'a, eski üç kadın çalışanı, kendileriyle benzer işi yapan erkek çalışanlara daha fazla para verildiğini ileri sürerek dava açtı.

SAN Amerikan teknoloji şirketi Google'a, eski üç kadın çalışanı, kendileriyle benzer işi yapan erkek çalışanlara daha fazla para verildiğini ileri sürerek dava açtı.

Google'da geçmişte, biri iletişim bölümünde, diğerleri de yazılım mühendisi ve yönetici olarak görev yapan 3 kadın, eski şirketleri hakkında "kendileriyle benzer işi yapan erkek çalışanlara daha fazla para ödendiği" gerekçesiyle dava açtı.

San Francisco'daki California Eyalet Mahkemesine başvuran davacı kadınlar ayrıca, Google'da kadınların terfi alabilecekleri işlere daha az getirildiğini iddia etti.

Kadınlar, Google'ın ödeme ve terfideki farklılıkların bilincinde olduğunu ancak sorunun çözümü için henüz herhangi bir adım atmadığını savundu.

ABD Çalışma Bakanlığı da söz konusu cinsiyet ayrımcılığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.

Diğer yandan Google'ın Sözcüsü Gina Scigliano yaptığı açıklamada, "Adaletli ödeme yaptığımızdan emin olmak için kapsamlı bir sistemimiz var. Tüm bunların dışında kişisel farklılıklar veya sorunlar gördüğümüzde düzeltmek için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title