Haberler

GKRY ve Kuzey Kore, Moskova'daki terör saldırısını kınadı

Güncelleme:

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Kuzey Kore, Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadı. GKRY Dışişleri Bakanlığı ve GKRY Lideri Nikos Hristodulidis, saldırıya ilişkin açıklamalar yaparken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Kuzey Kore, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

GKRY Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki terör saldırısına yönelik sosyal medya platformlarından açıklama yayımladı.

Söz konusu açıklamada, GKRY'nin Crocus City Hall'e düzenlenen terör saldırısı karşısında şok yaşadığı vurgulanarak, "Sivillere yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kurbanların ailelerine ve sevenlerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

GKRY Lideri Nikos Hristodulidis de X'teki sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, hiçbir şeyin terörü meşrulaştıramayacağını belirterek, şunları dile getirdi:

"Moskova'daki Crocus City Hall'e düzenlenen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Kurbanların aileleri ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Acılarını paylaşıyorum."

Kuzey Kore lideri Kim'den Putin'e taziye mesajı

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hitaben gönderdiği mesajında, "Yaslı Rus halkının acılarını paylaşıyor ve derin üzüntülerimi dile getiriyorum." ifadesine yer verildi.

Kim mesajında, hiçbir şeyin, "insan hayatını tehdit eden terörü" haklı çıkaramayacağını belirterek, "Rus hükümeti ve halkının, terör saldırısının olumsuz etkilerini mümkün olan en kısa sürede geride bırakacağını umuyor, yaslı ailelere ve saldırıdan etkilenenlere metanet diliyorum." ifadesini kullandı.

Moskova'daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısı

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıktı, çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Vladimir Putin Güney Kıbrıs Kim Jong Un Kuzey Kore Kuzey Kore Moskova Kıbrıs Rusya Kore Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek? MİRKETLER NEDEN ÖLÜR? Mirketler sevdiğini başkasıyla görünce ölür mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title