Haberler

Girişimciliği Çocuk Yaşta Öğrenecekler

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından 10-14 yaş grubundaki öğrencilere, girişimcilik, liderlik, pazarlama, inovasyon eğitimleri verilecek.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından 10-14 yaş grubundaki öğrencilere, girişimcilik, liderlik, pazarlama, inovasyon eğitimleri verilecek.

AGÜ ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında AGÜ Rektörlük Senato Salonu'nda "Çocuk Girişimciliği Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Burada konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite öncesi eğitimin önemli olduğunu, öğrencileri çocuk yaşta özenle eğitim ve araştırma faaliyetleriyle buluşturmak gerektiğini söyledi.

Çağın en önemli sorunlardan birinin genç işsizliği olduğuna dikkati çeken Sabuncuoğlu, şöyle konuştu:

"İşsizliği çözmek için girişimci insanlar yetiştirmek lazım. İş aramayan, iş kurabilen, istihdam alanı oluşturabilen bir gençlik oluşturmalıyız. Girişimci gençlik istiyorsak bu eğitimleri daha çocuk yaşta, ilkokulda, anaokulda vermeliyiz. Hazırladığımız proje kapsamında verilecek eğitimlerle girişimcilik anlamında bir farkındalık yaratmak, girişimci bireyler yetiştirmek istiyoruz. Üniversitelerin dört yılın içinde öğrencilere bir yandan mesleki formasyon vermeleri, bir yandan teknik eğitim vermeleri aynı zamanda da gençleri birer sosyal birey haline getirmeleri zaman açısından mümkün değil. Bu projeyle daha çok sorgulayan, düşünen, kendi kendine sorun çözebilen bireyler yetiştirmeye çalışacağız. Girişimci, sadece iş kurabilen, istihdam yaratan değildir, girişimci bulunduğu her alanda kendini belli eden, fark yaratandır."

Girişimcilik Kayseri'nin genlerinde var

ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı da Kayseri'nin girişimciliğiyle, zekasıyla ön plana çıktığını, bunu kuşaklar arasına aktarmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

AGÜ'nün uluslararası bir üniversite olduğunu ifade eden Taşçı, "Projenin Türkiye'de bir örneği yok. Girişimcilik, hayata karşı bir duruş, bir tavır meselesidir. Mühendis de olsa iktisatçı da olsa girişimci olmalı. Kayseri'nin bu kimliğini ön plana çıkarmak istiyoruz." dedi.

Çocuklara pazarlama, inovasyon eğitimi

Üniversite bünyesinde oluşturulan ve çocuklara farklı eğitimlerin verildiği çocuk üniversitesinin koordinatörü Fikri Ulusoy da bir yıldan bu yana çocuklara yönelik çalışmaları, AGÜ Çocuk Üniversitesi bünyesinde sürdürdüklerini belirtti.

Kayseri'nin genetik kodları açısından girişimciliğin önemli bir merkezi olduğunun altını çizen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Çocukların farklı bakabilmelerini, yaratıcılıklarının açığa çıkmasını, eleştirel bakabilmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız sınav ortamı içinde çok da yaratıcılıklarını ortaya çıkaramıyor. 10-14 yaş grubundaki çocuklarımızın yaratıcılıklarını açığa çıkarabilirsek kendilerine güvenleri artar sonra da olumlu davranışlara yönelirler. Kayseri'den tüm Türkiye'ye yayılacak bir model olacağına inanıyoruz. Kentteki sanayicilerin çocukluklarına baktığımızda küçükken mutlaka bir şeyler alıp sattıklarını görüyoruz."

Ulusoy, 7 Mayıs'ta başlayacak eğitimlere katılacak öğrenciler için okullarla iletişime geçileceğini, 4 hafta sürecek projede çocuklara pazarlama, liderlik, girişimcilik, inovasyon eğitimleri verileceğini, uygulamalı atölye çalışmaları yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Türkiye ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title